Search

Goud voor Fernand en Magda

Fernand en Magda (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 10 december vierden Fernand Lambrecht (72) en Magda Meulebrouck (72) uit Bavikhove hun gouden huwelijksverjaardag in het Harelbeekse stadhuis. Ze werden er ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur.

Fernand

Fernand werd in het moederhuis van Waregem geboren als zoon van vlasbewerker en burgemeester van Sint-Eloois-Vijve Godfried Lambrecht en van mama Elza die het huishouden voor haar rekening nam. Hij groeide op als 13de in een gezin van 14 kinderen waar er 21 jaar tussen de oudste en de jongste zit. Er waren 10 jongens en 4 meisjes. Er zijn er momenteel nog 12 in leven.

Fernand volgde zijn kleuter en lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve. Vanaf het zesde leerjaar ging Fernand in Kortrijk naar school, eerst in het Sint-Jozef en daarna in het VTI waar hij elektriciteit studeerde.

Hij werkte eerst als elektricien bij Devolder in Desselgem. Na zo’n 6 jaar ging hij aan de slag bij Elektro Industrie Van de Velde in Waregem, waar hij bleef tot zijn pensioen aan 58 jaar.

Magda

Magda werd thuis in Wielsbeke geboren als jongste in het gezin van drie kinderen van vlashandelaar Richaerd en zijn vrouw Elza. Magda’s oudste broer Marnix is overleden en haar zus Monique woont net als Magda in de Vierkeerstraat in Bavikhove. Magda ging eerst naar school in Wielsbeke en voor het middelbaar trok ze naar Bijstand in Kortrijk. Daar studeerde ze Handel tot ze 18 jaar was. Magda werkte de eerste 12 jaar van haar loopaan bij Balta in Sint-Baafs-Vijve. Dan werd ze onthaalmoeder. Ze deed dit werk 25 jaar tot haar 55ste. Dan kwamen de kleinkinderen en zo zorgt Magda tot op de dag van vandaag nog altijd voor kinderen.

Het huwelijk

Fernand en Magda leerden elkaar kennen in dancing Ter Doest in Waregem. Na twee jaar verkering trouwden ze op 8 december 1972 voor de wet in Wielsbeke. 8 dagen later trouwden ze voor de kerk. Er werd feest gevierd in ’t Damberd in Desselgem.

Het koppel ging in Sint-Baafs-Vijve wonen. Later verhuisden ze voor een jaar naar het huis van Fernand tot hun nieuw gebouwde woing in de Hoogstraat in Bavikhove klaar was.

De kinderen zijn Jürgen (met Joke Lagrou), Pascal (met Sandra Viericq), Ilse (met Eliezer Kindelan Laugart) en Steven (met Lies Van Craen).

Er zijn ondertussen ook 10 kleinkinderen tussen de 6 en23 jaar.

Het zijn Elias, Florian, Siemen, Merlijn, Stig, Estee, Mayra-Ivis, Yoshua-Enzo, Tharan en Sorra.

Vrije tijd

Fernand is een doe-het-zelver. Hij helpt de kinderen graag bij verbouwingen en knutselt ook graag thuis.

Magda zorgt nog voor de jongste drie kleinkinderen. Ze houdt ook van naaien en puzzelen.

Beiden lossen ze graag sudoku’s op.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.