Search

Goud voor Etienne en Chantal

Etienne en Chantal (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 27 mei vierden Etienne Vynckier (74) en Chantal Herpoel die volgende maand 71 wordt hun gouden huwelijksjubileum. Ze werden op het gemeentehuis van Kuurne ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur en de Ezelsorde.

Etienne

Etienne werd geboren in Kortrijk en groeide samen met zijn jongere zus op in Kuurne. Zijn ouders waren Daniel Vynckier en Alma Mestdag. Tot zijn 12de ging Etienne naar school op Sint-Pieter. Daarna ging hij een jaar naar Harelbeke en een jaar naar het VTI in Kortrijk om er houtbewerking te volgen. Hij startte zijn loopbaan bij Haemers op de Pottelberg in Kortrijk. Daar stond hij in voor onder meer winkelinrichtingen en meubilair van cafés. Na 12 jaar ging Etienne algemeen timmerwerk gaan doen bij Rosseeuw in Kortrijk. Later ging Etienne aan de slag bij Wolfgang Verhelst in de houtskelet villabouw. Daar was hij veel weg van huis want hij moest vaak naar het buitenland. Daarom veranderde Etienne van werk en ging hij werken bij Filiep Vandekeere. Daar deed Etienne binnen- en buitenschrijnwerk. Hij bleef er 19 jaar.

Chantal

Chantal werd in Kortrijk geboren. Ze groeide in Bellegem op als oudste van de drie kinderen van Omer Herpoel en Margerite Vynckier. Na haar schooltijd in Bellegem ging Chantal van haar 12 tot haar 14 jaar bij ‘tante Nunne’ op logement. Dan ging Chantal aan het werk in de logistiek van het ziekenhuis in de Loofstraat in Kortrijk. Ze deed er eerst de was, poetste er later en diende eten op. Toen ze 20 was ging ze werken bij de Gilde in Kortrijk ‘Ten Bossche’. Ze kuiste er de groenten, diende op, poetste er en deed de afwas. Er was veel werk want over de middag kwamen er vaak 300 mensen eten. Na enkele jaren ging Chantal ‘de menage’ doen bij de eigenaar van Puckolo. Later bleef Chantal thuis voor haar kinderen. Ze ging wel nog wat poetsen en toen ze 46 jaar was ging ze de opvang doen in de kleuterschool in de Boomgaardstraat in Kuurne. Dat deed ze tot ze 58 jaar was.

Het huwelijk

Etienne en Chantal leerden elkaar kennen door een vriendin van Chantal. Na twee jaar verkering trouwden ze op 18 mei 1973 voor de wet en op 26 mei van hetzelfde jaar voor de kerk. Er was feest in Au Chevalier in Bellegem.

In 1974 werd dochter Marjan geboren en in 1980 zoon Tom. Er zijn ook al drie kleinkinderen.

Vrije tijd

Chantal is lid van Femma Kuurne Sint-Pieter.

Etienne en Chantal spelen samen met de vinken. Ze zijn beiden bestuurslid bij de vinkenmaatschappij De Molenzangers, Etienne zelfs al 40 jaar.

Etienne werkt graag in de tuin en houdt van wandelen en fietsen.

Het koppel houdt ook van reizen. Ze trokken al naar Tsjechië, Polen, Duitsland, Schotland, Nederland en Frankrijk met Flamingo en deden ook al 2 minicruises op de Gironne en de Seine. Elk jaar al trokken ze met de kleinkinderen naar zee met Vayamundo.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.