Search

Goud voor Eddy en Claudine

Claudine en Eddy (copyright foto Els Deleu)

Eddy Deloose (74) en Claudine Vermeulen (70) uit Bellegem vierden op zaterdag 29 april, op Claudines verjaardag, hun gouden huwelijksjubileum. Ze werden in het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Eddy

Eddy werd in Kortrijk geboren. Zijn ouders waren textielarbeider Romain Deloose en huisvrouw Zosma Vanreckem. Eddy was na Jeanette, Eric en Lucien (+) de vierde in het gezin van 7 kinderen. Christine, Marnix en Marleen zijn jonger.

Na de middelbare school ging Eddy in 1966 als goudsmid bij Nelis in Kortrijk aan het werk. Hij deed van 1971 tot 2011 hetzelfde werk bij Millecam in Rollegem.

Claudine

Claudine werd in Bellegem geboren als oudste in het gezin met drie kinderen van Gilbert Vermeulen die arbeider was bij Bekaert en huisvrouw Anna Christiaens. Haar broers zijn Jacques (+) en René.

Na het middelbaar werd Claudine in 1969 bediende bij Prevost in Kortrijk. In 1973 trok ze als bediende naar Goudsmid Millecam in Rollegem. Ze werkte er tot in 1992.

Het huwelijk

Eddy en Claudine leerden elkaar in mei 1969 kennen op de kermis in Rollegem. Eddy schoot er een roosje aan het schietkot en de vonk sloeg over. Op 27 april 1973 trouwden Eddy en Claudine in het gemeentehuis in Bellegem. De dag erop trouwden ze voor de kerk in Bellegem. Er werd op deze regenachtige dag feest gevierd met een orkest uit Lauwe in De Bouw in Bellegem.

Eddy en Claudine gingen in de Lampestraat in Rollegem wonen, van daar ging het naar de Nieuwstraat in Bellegem en sinds 1975 wonen ze in de Stadionstraat in Bellegem.

Hun dochter is Vicky (45) die samenwoont met Robin De Gelas. Eddy en Claudine zijn deddy en moetie van kleinzoon Aaron (23).

Vrije tijd

Eddy had 42 jaar lag een abonnement bij KV Kortrijk. Nu volgt hij het voetbal en ook alle wielerwedstrijden op televisie.

Eddy kweekt ook nog altijd vogels.

Vroeger breide Claudine.

Nu gaan Eddy en Claudine maandelijks kaarten bij Samana in Rollegem en ze volgen de voetbalwedstrijden van kleinzoon Aaron.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.