Goud voor Didier en Ingrid

Didier en Ingrid (copyright foto Els Deleu)

Didier Bataillie (72) en Ingrid Barbe (71) vierden op zaterdag 26 augustus hun gouden huwelijksjubileum in het stadhuis in Kortrijk. Ze werden er ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Didier

Didier werd in Kortrijk geboren. Zijn vader Jan Bataillie was bankbediende en zijn moeder Marie-Louise Vannieuwenhove was huisvrouw. Didier was de oudste van drie. Zijn broer is Marc en zijn zus Martine.

Na het Sint-Amandscollege trok Didier naar de Normaalschool in Oostakker en daarna naar het Hoger Instituut voor Pedagogische Wetenschappen in Gent.

Hij was in 1970-1971 onderwijzer in de Gemeenteschool in Wevelgem en van 1972 tot 1985 in het Stedelijk Onderwijs Harelbeke. Van 1985 tot 2004 was hij directeur van het Stedelijk basisonderwijs in Harelbeke. Van 2004 tot 2012 werkte hij voor het Pedagogisch Beleid van het Gemeentelijk Onderwijs.

Ingrid

Ook Ingrid werd in Kortrijk geboren. Haar vader Herman Barbe was aannemer van timmerwerken en haar moeder Diane Ryssaert was huisvrouw. Ingrid was enig kind. Ze volgde ASO in OLV van Vlaanderen en trok daarna naar de normaalschool OLV Ten Doorn in Eeklo.

Ingrid was vijf jaar onderwijzeres in het Stedelijk Onderwijs Harelbeke. Daarna was ze 13 jaar secretaris/bibliothecaris in de Stedelijke Muziekacademie van Harelbeke. Ze keerde dan voor 13 jaar terug naar het Stedelijk Onderwijs Harelbeke en was daarna nog 7 jaar pedagogisch begeleider voor O.V.S.G., de koepel van het Stedelijk en Gemeentelijk Onderwijs.

Het huwelijk

Didier en Ingrid leerden elkaar kennen in januari 1970 in het station van Kortrijk. Ze namen wekelijks dezelfde trein. In november van dat jaar sloeg bij een huisbezoek de vonk over.

Het koppel trouwde op 6 juli 1973 in het stadhuis in Kortrijk. Op vrijdag 13 juli trouwden Didier en Ingrid voor de kerk. Er was een receptie in Salons ‘De Kennedy’ op ’t Hoge in Kortrijk en er volgde een feest met orkest in ‘Alta Ripa’ in Outrijve. Het jonge stel trok op huwelijksreis naar de streek van Dubrovnik in het toenmalig Joegoslavië.

Van 1973 tot in 2021 woonden Didier en Ingrid in Harelbeke. Daarna verhuisden ze naar Kortrijk. Hun kinderen zijn Stephanie (46, met Filip Rabaut) en Benoit (43). Henri, Marthe, Maxime, Noah en Tom zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Didier is aangesloten bij de Gavertrimmers in Harelbeke. Hij hield van marathons lopen. Hij liep er al tien verschillende zoals onder meer de Guldensporenmarathon, Parijs, Londen, Berlijn… Na enkele operaties en stukgelopen knieën is hij overgestapt op fietsen. Hij is aangesloten bij KWC De Tientjes Harelbeke. Zijn doel is de cols buiten categorie van de Tour de France te bedwingen, zoals onder meer de Mont Ventoux, de Galibier, Alpe d’Huez…

Momenteel herstelt Didier echter van een zwaar verkeersongeval met de fiets.

Ingrid houdt van naaien, patchwork en breien. Ook koken doet ze graag.

Ze leest ook.

Samen genieten Didier en Ingrid van reizen, museumbezoeken en cultuur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.