Search

Goud voor Christiaan en Carine

Carine en Christiaan (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 9 september werden Christiaan Vandendriessche (72) en Carine Ottevaere (71) in het stadhuis van Harelbeke ontvangen door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen voor hun gouden huwelijksjubileum.

Christiaan

Christiaan werd in het ziekenhuis in Waregem geboren. Hij is de oudste zoon van Michel Vandendriessche die betonarbeider was bij de firma Persyn en Marcella Steeland die poetste en werkte in een wasserij. Christiaans jongere broer is Patrick. Christiaan groeide op in de Waregemstraat in Deerlijk, eerst in het huis bij zijn grootmoeder en later in een ander huis in dezelfde straat.

Tot zijn 13de ging Christiaan naar de gemeenteschool in Deerlijk. Dan trok hij naar het VTI in Waregem om er metaal te studeren.

Op zijn 16de ging Christiaan net als zijn vader bij de firma Persyn werken. Daarna ging hij in het vlas werken bij Tanghe in Beveren-Leie. Op zijn 36ste begon hij in de ‘smesse’ van de stad te werken. “Ik werkte er graag, had er goede collega’s en met Jacques Vandeputte een goede chef”, zegt Christiaan. Daar ging hij op zijn 60ste met pensioen.

Carine

Carine werd in het toenmalig moederhuis in Zwevegem geboren. Ze is de oudste van de twee dochters van metser André Ottevaere en Simonne Dewaele die als huishoudster bij een familie werkte en later in de RMS in Harelbeke en Stasegem werkte. Carines zus Kathleen die 7 jaar jonger is woont in het ouderlijk huis van de familie. Christiaan en Carine wonen in het eerdere ouderlijk huis in Stasegem waar Carine woonde tot haar 11de.

Het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs volgde Carine in de RMS. Op haar 16de ging ze als stikster aan de slag bij Vanhuysse in Zwevegem. Ze werkte daar 34 jaar tot na het overlijden van haar vader. Dan bleef ze thuis om voor het gezin en haar moeder te zorgen.

Het huwelijk

Christiaan en Carine leerden elkaar kennen in ’t Lindenhof. Na twee jaar verkering trouwden ze op 7 september 1973 op het stadhuis in Harelbeke. De dag nadien trouwden ze in de kerk van Stasegem. Er werd feest gevierd met een orkestje in ’t Wit Paard in Deerlijk. De openingsdans was op een liedje van Willy Sommers.

Na het huwelijk woonden Christiaan en Carine zes maanden mee bij de ouders van Carine. Dan verhuisden ze naar hun huidige woning in Stasegem.

13 maanden na het huwelijk werd zoon Pascal geboren.

Ondertussen is er met Nio ook een kleinzoon.

Vrije tijd

Christiaan houdt van 3D-puzzelen en Carine van lezen, naaien en handwerk. Vroeger deed ze patchwork en nu doet ze Diamond Painting.

Ook vissen is een hobby van Christiaan. Hij houdt zich ook graag bezig in de tuin met het groen en zijn visput.

Samen trekken Christiaan en Carine er graag op uit met de elektrische fiets. Christiaan heeft al meer dan 80.000 km op de teller van zijn fiets.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.