Goud voor Chris en Dany

Dany en Chris (copyright foto Els Deleu)

Zaterdag werden Christiaan De Boevere (69) (Chris) en Danielle Vandevyver (67) (Dany) uit Kortrijk op het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyer voor hun gouden huwelijksjubileum.

Christiaan

Christiaan werd thuis geboren in Aarsele en kreeg de koosnaam Chris. Hij was de jongste van drie kinderen. Zijn broer Noël die 8 jaar ouder was is in 1965 overleden en zus Noëlla is getrouwd met René.

Chris ging op zijn 14de als arbeider aan de slag. Later werd hij vertegenwoordiger, ijvener, zelfstandige, restaurantuitbater en chauffeur-magazijnier. Op zijn 65ste ging hij met pensioen.

Danielle

Danielle werd geboren in Kortrijk en ook zij kreeg een koosnaam, nl. Dany. Haar vader Albert is overleden maar haar mama Jacqueline is nog in leven. Ze is 99 jaar en was aanwezig op het gouden jubileum van haar dochter. Dany had nog een oudere broer Donald die ook al overleden is. Marie-Rose is zijn weduwe.

Dany begon op haar 16de te werken als arbeidster. Ze werd later ook vertegenwoordigster, restaurantuitbaatster en bediende in een horecazaak. Zij ging op haar 62ste met pensioen.

Het huwelijk

Chris en Dany leerden elkaar op zeer jonge leeftijd kennen in de Iris Club in Oeselgem, waar jongeren vanaf 14 jaar zich uitleefden op de muziek van toen.

Om de afstand tussen Aarsele te overbruggen kochten Chris en Dany samen een kleine auto. Na 2,5 jaar verkering trouwden ze op 1 juli 1972 in het stadhuis van Kortrijk.

Na 3 jaar huwelijk werd dochter Debora geboren en nog eens 3 jaar later dochter Sylvana. Debora is helaas in 2016 op haar 41ste overleden na een slepende ziekte. Chris en Dany zijn de schoonouders van Dieter en opa en oma van Branco en Dario.

Chris en Dany genieten zoveel mogelijk samen thuis. Ze wandelen, doen eens een terrasje, genieten van een etentje, doen eens een uitstapje met Sylvana en de kleinkinderen en maken jaarlijks een korte reis.

error: De inhoud is beschermd!