Goud voor Carlos en Magda

Magda en Carlos (copyright foto Els Deleu)

Onlangs kregen Carlos Denys (76) en Magda Lattré (71) uit Moorsele het bezoek van een delegatie van het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Wevelgem voor hun gouden huwelijksjubileum.

Carlos

Carlos werd geboren in Izegem en groeide op in Emelgem. Zijn vader was een schoenmaker en zijn moeder was huisvrouw. Carlos is de jongste van een gezin van zeven kinderen. Eén broer en één zus zijn al overleden.

Na zijn schooltijd in Emelgem ging Carlos op zijn 14de werken bij Omer Lefere in Izegem. Daar sculpteerde hij meubels. Hij volgde houtbewerking in avondschool.

’s Morgens voor ze begonnen te werken deden Carlos en zijn vader nog een krantenronde.

Na zijn huwelijk ging Carlos bij Mondiallin in Gullegem werken en later ging hij tot aan zijn pensioen bij Louis Depoortere aan de slag.

Magda

Magda werd thuis in Moorsele geboren. Ook zij was de jongste, maar van vier kinderen. “Mijn moeder is twee keer getrouwd geweest”, vertelt ze. “Haar eerste man is verongelukt.” Magda’s vader was metser.

In Moorsele ging Magda naar school. Op haar 14de ging ze in een spinnerij in Frankrijk werken. Na 7 jaar trok ze naar de Kortrijkse Katoenspinnerij, en dan werkte ze tot haar pensioen bij WAAK in Kuurne.

Het huwelijk

Carlos en Magda leerden elkaar kennen op het ‘Bietenbal’ in Sint-Eloois-Winkel. Ze verkeerden 2 jaar. Op 26 januari 1973 trouwden ze zowel voor de wet als de kerk. “We trouwden op een vrijdagavond, want het was toen de tijd van de autoloze zondagen, en als we de zaterdagavond ons feest zouden houden, konden we niet langer feesten dan tot rond 23.30 uur omdat er vanaf middernacht niet meer kon met de auto gereden worden. Wij feestten in De Gilde in Moorsele tot het bijna 6 uur was.”

Het koppel ging in de Caesar Gezellestraat in Moorsele wonen. “We bouwden in de Mahoniastraat in Moorsele en wonen er van rond 1975-1976.”

Lorenz (49) (met Els Decaestecker) is de enige zoon en Wouter die in augustus 21 wordt is de kleinzoon.

Vrije tijd

Carlos en Magda doen vrijwilligerswerk in OKRA Moorsele en zijn lid van Samana. Beiden fietsen graag en zijn ook creatief en knutselen graag: Carlos renoveert en Magda is vaak bezig met handwerk.

Ze gaan ook graag op reis naar Spanje of in België.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.