Search

Goud voor Antoon en Mia

Antoon en Mia (copyright foto Els Deleu)

Antoon Vandemaele (73) en Mia Decock (70) uit Heule werden op zaterdag 4 december op het Kortrijkse stadhuis door schepen Stephanie Demeyer ontvangen voor hun gouden huwelijksjubileum. Het koppel trouwde op 3 december 1971.

Antoon

Antoon werd in Izegem geboren als jongste van acht kinderen in het gezin van Eric, een landbouwwerker en moeder Anna die het huishouden deed. Er waren twee jongens en zes meisjes in het gezin. Op zijn 19de ging Antoon net als zijn vader aan de slag als landbouwwerker. Hij bleef dat 47 jaar doen, tot aan zijn pensioen in 2014. Al zijn tijd ging naar zijn werk en ook na zijn pensioen bleef Antoon de handen uit de mouwen steken. Hij is altijd een noeste werker geweest.

Mia

Mia werd in Roeselare geboren als dochter van landbouwer Gilbert  en huismoeder Agnes. Agnes overleed toen Mia 16 jaar was. Haar broer Dirk was toen 13 en dochter Els was 3 jaar. Mia ging naar de landbouwschool in Roeselare en Sint-Vincentius in Lendelede.

Het huwelijk

Antoon en Mia trouwden op 3 december 1971 in het gemeentehuis van Ledegem en een week later voor de kerk in Sint-Eloois-Winkel. Het feest vond plaats in de Vischerie in Oostrozebeke. Het was een koude huwelijksdag maar de sneeuw zorgde wel voor unieke foto’s.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.