Search

Goud voor Andre en Christiane

Andre en Christiane (copyright foto Els Deleu)

Op vrijdag 12 mei vierden Andre Vander Steene (70) en Christiane Velghe (69) uit Marke hun gouden huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis. Ze werden er ontvangen door schepen Stephanie Demeyere.

Andre

Andre werd in Beveren-Leie geboren. Hij is de zoon van René Vander Steene die bij Bekaert werkte en huisvrouw Julia Bettens die ook een tijdje café hield. Andre was de voorlaatste in een gezin van 11 kinderen. 2 van de 11 stierven als kind, en later zijn er ook al 2 overleden.

Andr groeide op in Beveren-Leie, Otegem en Zwevegem. Hij ging voornamelijk in Zwevegem naar school.

Op zijn 14de ging hij werken in weverij Dewitte in Marke. In 1976 begon hij aan de spoorwegen te werken. Daar bleef hij tot aan zijn pensioen.

Christiane

Christiane werd in Kortrijk geboren en groeide op in de Kalvariestraat in Marke. Haar ouderlijk huis ligt naast het huis waar Andre en Christiane nu wonen. Christiane is de enige dochter van loodgieter Lucien Velghe en Maria Haemers die als stempelmaakster werkte in een bedrijf in de Rekkemsestraat in Marke.

Na haar schooltijd in Marke ging Christiane een tijd meewerken met haar moeder. Daarna ging ze als poetsvrouw aan de slag in het Atheneum op de Pottelberg in Kortrijk. Toen ze zo’n 50 jaar was, ging ze wegens rugproblemen met ziektepensioen.

Het huwelijk

Andre en Christiane leerden elkaar in het uitgangsleven aan het station in Kortrijk kennen. Na drie jaar verkering zijn ze getrouwd. Ze trouwden op 11 mei 1973 voor de wet in het gemeentehuis van Marke en op 12 mei 1973 voor de kerk in Marke.

Er is één dochter, nl. Heidi (43), die getrouwd is met David Verdonck. Het koppel zorgde met Milan (17), Mathis (15) en Mila, die vrijdag 6 jaar wordt voor drie kleinkinderen voor Andre en Christiane.

Vrije tijd

Andre houdt van motocross. Hij heeft nog zelf gereden op een circuitje voor de leute, maar hij helpt vooral mee met zijn schoonzoon die motocrossen organiseert en gaat graag naar wedstrijden kijken.  Ook Christiane gaat mee naar motocrosswedstrijden. Ze houdt ook van breien en naaien.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.