Golden oldies voor alle leeftijdscategorieën

Copyright foto Els Deleu

De Stekselorde uit Moorsele pakt op zaterdag 7 oktober weer uit met twee feesten ‘Back tot he Golden Oldies’. Zowel het namiddag- als het avondprogramma vindt plaats in het OC De Stekke op het Sint-Maartensplein in Moorsele.

“Vorig jaar pakten we voor het eerst met Golden Oldies uit. Voor het namiddagprogramma waar de mensen aan tafeltjes zitten, waren er 220 mensen. Ook het avondprogramma was een succes met 500 aanwezigen. Met de opbrengst van die dag kunnen we volgend jaar weer een fuif inrichten en kunnen we ons kindercarnaval organiseren. We bieden dat nog altijd gratis aan.”

Voor de organisatie van ‘Back to the Golden Oldies krijgt de Stekselorde de logistieke steun van Wim Vandoorne van VWL Events.

Namiddag

Het eerste feest vindt plaats in de namiddag. “Het concept is hetzelfde als dat waar we vorig jaar mee uitpakken”, luidt het. “We nemen er nu wel de zeventiger jaren bij en het wordt ‘Back tot het 50’s & 60’s & 70’s.”

“Wij spelen vanaf 14 uur muziek uit die jaren en Les Folles de Gand komen er vanaf 14.30 uur met een volledig nieuwe show tussen. Zij brengen twee keer een showoptreden van 40 minuten. Daartussenin spelen wij oldies muziek.

De inkomprijs voor het namiddagprogramma dat van 14 tot 18.30 uur duurt bedraagt 7 euro. Daarin is koffie met gebak inbegrepen. “Omdat we graag weten hoeveel taart we moeten voorzien, worden deze kaarten enkel in voorverkoop verkocht.”

Avond

Het avondprogramma start om 20.30 uur. “Naast de zeventiger en tachtiger jaren zoals vorig jaar, nemen we hier nu ook de negentiger jaren bij. Zo kunnen we ook de 35-plussers aantrekken.”

DJ van dienst is Christophe Dupont uit Geluwe. “Christophe bracht zijn jeugd door in Moorsele en is hier gekend. Hij draaide vroeger in ’t Jaar 30.”

Voor dit avondprogramma betaal je 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur.

Wie gekleed is zoals in de jaren ’70, ’80 of ’90 krijgt bovendien een gratis consumptie. “Vorig jaar waren er verschillende verkleed, en we horen nu dat de mensen zich sneller in die stijl zullen kleden!”

Prins Carnaval

Voor de verkiezing van Prins Carnaval 2024 is er al een kandidaat ingeschreven. De inschrijvingen lopen nog tot eind november en de verkiezing vindt plaats tijdens het carnavalsfeest op 27 januari. “Kandidaten uit Groot-Wevelgem die Prins Dieter I willen opvolgen kunnen zich aanmelden tijdens de Oldies fuiven of via mail of telefoon.”

Kaarten voor de namiddag en/of de avond op zaterdag 7 oktober kan je verkrijgen bij de leden van de Stekselorde of bestellen via

Contact@stekselorde.be of via 0485 67 22 01.

Daar kan je je ook wenden om in te schrijven als kandidaat-Prins Carnaval.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.