“Gianni had een groot hart en zou zeker achter deze acties staan”

Copyright foto Els Deleu

Team Bossie pakt op zondag 27 augustus voor de derde keer uit met ‘Walking for Gianni’, een wandeling ten voordele van Het Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren. “Ook mijn zoon Gianni De Bosschere die in Harelbeke woonde overleed door een hersentumor”, stelt Nancy Decoster uit Kuurne. Samen met haar man, kinderen en een koppel vrienden maakt ze deel uit van Team Bossie.

Gianni De Bosschere is in oktober 2017 ziek geworden. “Na zich een week niet lekker te voelen, kreeg hij op een nacht een epilepsieaanval en werd hij opgenomen in het ziekenhuis”, vertelt Nancy. Er werd een hersentumor ontdekt.

In 2018 onderging Gianni een hersenoperatie. “Door een goede behandeling van uit het UZ Leuven is hij nog een jaar goed geweest. Hij kon in die periode zelfs al een klein beetje werken in de cafetaria van De Gavers in Harelbeke, de zaak die hij nog niet lang voor zijn ziekte samen met zijn broer had overgenomen.

“Na ruim een jaar werd op de driemaandelijkse controle in Leuven weer iets gezien op de scan. Onmiddellijk kregen we toen te horen dat er niets meer aan te doen was.” Op zijn 20ste kreeg Gianni het verdicht te horen dat hij nog maximum een jaar te leven had. Hij kreeg nog de kans om mee te werken aan een studie, maar deze gaf niet het gewenste resultaat en ook een behandeling in Duitsland, waarvoor geld ingezameld werd kon niets meer baten.

Negen maanden na het verdict is Gianni op 25 maart 2020 overleden. “Het was net het begin van de coronaperiode, en hij kreeg een heel triestig afscheid met maar 15 mensen die binnen mochten in de aula”, zucht Nancy.

Dieterfonds

Na het overlijden van Gianni kwam Nancy in contact met Dieters Fonds. “Dieter De Cauderlier uit Deerlijk overleed in augustus 2017 ook aan de gevolgen van een hersentumor. Hij was toen 32 jaar. Zijn verhaal verliep gelijkaardig met dat van Gianni”, vertelt Nancy. Dieters familie en vrienden richtten met ‘het Dieter De Cauderlier-fonds voor hersentumoren’, een onderzoeksfonds op voor het Leuvens kankerinstituut (LKI).

De drie doelstellingen van het fonds zijn

  • Het bevorderen van onderzoek naar het ontstaan en de evolutie van hersentumoren
  • Het ondersteunen van de ontwikkeling van nieuwe persoonsgerichte therapieën voor patiënten met een hersentumor
  • En het steunen van projecten die de opvang en begeleiding van patiënten en hun naasten willen verbeteren.

“Wij willen dat project steunen zodat er in de toekomst doeltreffende behandelingen kunnen komen voor mensen met hersentumoren en dat jonge mensen er niet moeten aan sterven”, stellen Nancy en haar man Angelino Haerinck. “De opbrengst van alle activiteiten die we organiseren voor Gianni willen wij ook aan Dieters fonds schenken. Vorig jaar konden we 3.500 euro doneren.”

Team Bossie

Samen met vrienden Filip Mussely en Christine De Schuymere die in Bavikhove wonen, richtten Nancy en Angelino en hun kinderen Team Bossie op. “Gianni was onder vrienden gekend onder de naam ‘Bossie’, die naar zijn familienaam verwijst,” leggen ze uit.

Ze verkochten al hutsepot, stonden al op de Kerstmarkt in Kuurne, verkochten al koekjes en organiseerden in februari al een spaghetti-avond in de Gavers, allemaal voor Dieters Fonds. “Die spaghettiavond zal volgend jaar opnieuw plaats vinden!” Team Bossie is de vele sponsors die bij de activiteiten steunen dankbaar.

“Het doet deugd om dingen te kunnen doen. Gianni had ook een groot hart en zou daar zelf ook 100 % achter gestaan hebben. Hij besloot ook zelf om zijn tumor af te staan aan de wetenschap.”

Voor de derde keer wordt er op zondag 27 augustus een wandeling georganiseerd door Team Bossie. De eerste editie van ‘Walk for Gianni’ vond plaats in Kuurne. “Vorig jaar trokken we om te wandelen naar Bellegem. We hadden meteen zo’n 160 bezoekers.” Angelino is uit Bellegem afkomstig en opteerde voor een mooie wandeling meer op de buiten. Ook dit jaar zal de wandeling van uit Bellegem vertrekken.

Als startplaats werd gekozen voor ‘Rogers Farm’, het Bintjeshof in de Kreupelstraat 60 in Bellegem. Er wordt daar ter plaatse al gezorgd voor een springkasteel.

Er kan tussen 10 en 14 uur gestart worden met de wandeling van 9 km.

Wandelaars krijgen een drankje op de tussenstop in de Café Sportwereld in het centrum van Bellegem. Bij aankomst aan Rogers Farm krijgen ze een portie frietjes. Dit alles is in de deelnameprijs van 10 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen tot en met 12 jaar inbegrepen. “Vanaf 10 uur is iedereen welkom om iets te komen drinken – ook niet-wandelaars – en dit de hele namiddag lang.”

Vooraf inschrijven voor de wandeling op teambossie@hotmail.com is aangewezen. “Dat maakt het voor ons iets gemakkelijker voor de praktische regelingen”, stelt Nancy. Je kan natuurlijk ook nog de dag zelf inschrijven.
Na inschrijving via mail betaal je op BE65 0689 3829 7696.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100067771808129

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.