Search

Gemeente Zwevegem neemt nog een elektrische deel- en dienstwagen in gebruik

Het deelwagenpark in Zwevegem werd onlangs uitgebreid met een nieuwe deelwagen, een Nissan Leaf, die overdag gebruikt wordt door het personeel van de gemeente en na 17.30 uur en in het weekend ter beschikking staat van de inwoners.

De nieuwe elektrische deelwagen wordt gevoed door zonnepanelen op het dak van het Gemeentepunt. Die zonnepanelen staan ook in voor een groot deel van het energieverbruik van het Gemeentepunt.

Sinds vorig jaar is er al een Renault Zoë in het deelwagenpark van Zwevegem. Ook deze kan aan het Gemeentepunt opgehaald worden. Als inwoner van Zwevegem kan je ook de deelwagens gebruiken in Stasegem.

“Het doelpubliek voor het gebruik van deelwagens zijn mensen die geen wagen bezitten of gezinnen die hiermee het bezit van een tweede wagen willen uitsparen”, stelt schepen van Mobiliteit Marc Desloovere. “Naast de investeringen die we als gemeentebestuur doen voor de vergroening van het eigen wagenpark, is dit een bijkomende stap in de goede richting voor de vermindering van de CO2-uitstoot.”

Dit project is mogelijk dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen en de burger coöperatieve Vlaskracht/Coopstroom.

Iedereen die een aandeel van Vlaskracht heeft kan de deelwagens na reservatie via de app gebruiken.

Je koopt een aandeel van 250 euro als waarborg en schrijft je in via www.coopstroom.be , dan moet je de CoopStroom-app downloaden, de auto reserveren en gebruiken. Je betaalt enkel wat je rijdt. Een rit voor een afstand van 10 km gedurende 1 euur kost gemiddeld 7 euro. Voor een afstand van 50 km gedurende 3 uur betaal je ongeveer 20 euro.

Vanaf 1 januari 2022 is een nieuw tariefplan van kracht. De details hiervan vind je op de webpagina: www.zwevegem.be/deelmobiliteit.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.