Geldproblemen bij de PlanKtrekkers

Wesley ontbreekt op de foto

De PlanKtrekkers bereiden zich voor op hun volgende voorstelling, nl. ‘Boter bij de Vis’ van Michael Cooney. Aalbekenaar Xavier Werniers neemt voor de eerste keer de regie voor zijn rekening.

Het stuk wordt gespeeld nadat de jongeren van De Planktrekkerkes in het voorprogramma hun stuk brachten.

Cast

Stefanie van ’t Westeinde en Griet Samain uit Aalbeke, Ine Van Laethem uit Rollegem, Wesley Dendauw uit Bellegem, Mario Claeys uit Marke, Inge Claeys uit Lauwe, Jim Claeys uit Menen, Rik Cannaert en Caroline Latruwe uit Bissegem en Jonathan Clarysse uit Wevelgem staan op de planken in ‘Boter bij de Vis’.

Regie

Xavier Werniers neemt voor het eerst de regie voor zijn rekening. “We vonden niet onmiddellijk een betaalbare gastregisseur die vrij was”, begint Xavier. “Ik had me niet opgegeven om te spelen, want door herhaaldelijke klachten aan mijn knie en reuma, wist ik niet of ik op tijd weer zou kunnen stappen”, aldus Xavier. “De vraag kwam waarom ik niet zou regisseren. Het is echter niet dat je kan regisseren omdat je kan toneel spelen. Ik had al wel eens een korte klucht voor op de kermis geregisseerd, maar dat is niet hetzelfde. Ik vroeg me ook af of de spelers me niet te goed kenden, want dat is altijd moeilijk als je regisseert voor je eigen groep. Ik heb er eens goed over nagedacht en informatie genomen hoe er aan te beginnen. En het valt mee, hoewel het toch ook kriebelt om te kunnen spelen hoor! Stephanie Benoit zorgt voor regieassistentie.”

Klucht

De klucht ‘Boter bij de Vis’ gaat over Eric die al twee jaar geleden zijn werk kwijtspeelde, maar dit nog altijd niet aan zijn vrouw verteld heeft.
“Hij verhuurde ergens een appartementje en toen de huurder naar Canada verhuisd was, bleef de staat maar uitbetalingen doen op het adres van het appartement. Eric inde telkens al het geld waardoor het voor zijn vrouw niet opviel dat haar man niet meer werkte.”

Dat blijft duren tot zich een inspecteur van het departement van Sociale Zaken aanbiedt en Erics vriend moet een huurder spelen. Misverstanden en persoonsverwisselingen volgen elkaar vanaf dan op.

Praktisch

De voorstellingen in het OC Aalbeke vinden plaats
op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart
en op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart.

Op vrijdag en zaterdag begint de jeugdvoorstelling om 19.30 uur en op zondag om 15 uur. Boter bij de Vis start na de jeugdvoorstelling.

De toeschouwers zitten aan tafeltjes in de zaal van het OC en kunnen tijdens de voorstellingen genieten van hun drankje. De bar is geopend voor en tussen de voorstellingen en tijdens de pauze.

De kaartenverkoop is al gestart. Kaarten aan 10 euro kan je reserveren via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=296526&event=139903#

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.