Search

Frank stopt na 32 jaar als scheidsrechter

Frank Vandenbogaerde (copyright foto Els Deleu)

Frank Vandenbogaerde (70) stopt als scheidsrechter bij voetbalclub White Star Bellegem. Hij blijft wel nog het onderhoud van de kleedkamers doen.

“Het wordt te lastig om mee te lopen, vooral op de grote voetbalvelden”, zucht Frank.

In 1992, dus 32 jaar geleden, werd Frank door het bestuur van White Star Bellegem gevraagd om te arbitreren. Frank zegde toe en floot al die jaren meerdere matchen per weekend, soms bij de jeugd maar ook soms voor de eerste ploeg.

Na het wegvallen van Frank, is het de bedoeling dat de spelers van de bovenbouw die opgesteld worden, ook eens een match op zich nemen om er de taak van scheidsrechter te vervullen. “Misschien zijn er onder hen die er mee willen verder doen en dan kunnen ze hiervoor een cursus volgen”, aldus voorzitter Frédéric Delabie. “Van uit de bond wordt er trouwens verwacht dat er verschillende scheidsrechters ingeschreven zijn in je club.”

Poetsen

“In september zal het ook al zeven jaar zijn dat ik de kleedkamers poets en de kledij van de hele bovenbouw was. Dat zal ik blijven verder doen. Ik woon dichtbij en daardoor is het gemakkelijk om hier te komen poetsen”, zegt Frank.  

Het bestuur is Frank zeer dankbaar hiervoor.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.