Search

‘Fitness voor je lachspieren’

Voor het derde jaar op rij brengt de Orde van de Vlaskapelle een zelfgeschreven revue die over hetzelfde gezin gaat. Prins Pieter I – Pieter Casier – schreef het stuk opnieuw.

Bij de Orde van de Vlaskapelle noemen ze de Revue een ‘fitness voor de lachspieren’. We konden het niet laten om ook deze omschrijving te gebruiken.

Het stuk speelt zich nog altijd af in hetzelfde gezin als de afgelopen twee jaar. “Schepen Marina woont nog altijd in hetzelfde huisje in Gullegem met haar man Swa, een ‘pantoffelheld’.”

Er zijn ook de bemoeizuchtige schoonmoeder, Jean die op zoek is naar het liefdesgeluk, een bootvluchteling en een nonkel die geen nonkel blijkt te zijn. Ook Trees is er bij en ze is hoogzwanger. Haar vriend Wolf slaagt er weer in om alles in het honderd te laten lopen.

Het stuk speelt zich af tijdens de Kerstperiode. Er staan maar liefst acht Ordeleden en Vlasbabes op het podium.

Pieter Casier die het stuk schreef neemt ook de regie voor zijn rekening.

Op het podium staan Prins Brecht (Brecht Clauws), Prins Hans (Hans Hinnekens, hij ontbreekt op de foto), Prins Christ (Christ Cottyn), Prins Bart (Bart Gevers), Prins Nico (Nico Six), en vlasbabes Jemme Wydaeghe, Lieve Seynaeve en Eveline Vanoosthuyse.

De Gullegemse revue wordt op zaterdag 10 februari om 20 uur opgevoerd in de feesttent. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop en 6 euro aan de deur. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Ordeleden.

De senioren kunnen al op woensdag 7 februari genieten van de revue, na de pauze tijdens de seniorenshow die om 14 uur begint. Kaarten aan 3 euro voor de seniorenshow zijn te verkrijgen bij prins Christ Cottyn op 0497 32 81 96, in het woonzorgcentrum Het Gulle Heem en bij de seniorenverenigingen in Gullegem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.