Finale van een competitie met 88 ploegen

copyright foto Els Deleu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op zaterdag 9 oktober vond op de petanquevelden aan De Trukendoos in Stasegem de finaledag plaats van de competitie van petanqueclub ABC Petanque.

ABC Petanque bestaat 16 jaar. Zes jaar geleden telde de club 40 leden die in 20 ploegen van twee personen (doublettes) speelden. De laatste jaren was er een explosie in het aantal leden. Nu spelen er 88 doublettes de competitie. “Er is zelfs nog een wachtlijst”, vertelt voorzitter Virginie Meesseman. “We zijn een petanqueclub voor en door de leden en we hebben leden van jong tot oud. De meeste sponsors zijn ook lid van onze club.”

Elk van de 176 deelnemende leden speelt gedurende het jaar 10 matchen. Een IT-er die lid is van ABC Petanque dokterde een computersysteem uit voor de organisatie van de matchen die van woensdag tot maandag gespeeld worden. Enkel op dinsdag, wanneer De Trukendoos gesloten is wordt er geen petanque gespeeld.

Finaledag

De finaledag vond plaats op zaterdag 9 oktober. De kleine finale voor de derde en de vierde plaats werd gespeeld tussen ‘De Vertikale Strepe’ met Jan-Willem Raes en Pedro Deconinck en ‘Uit Sympathie’ met Davy Monserez en Kristof Derie. ‘De Vertikale Strepe won en werd dus derde. ‘Low Balls’ met Dries Moerman en Cris Tanghe won de finale tegen ‘The Mexicanos’ met Arne Vansteenkiste en Tom Malysse.