Search

Feest voor drie jubilerende koppels in Budalys

Robert Huysentruyt & Yvette Bauwelinckx, Liliane De Leenheer & Herman Van Der Bauwhede, Hilda Decadt en Pierre Buysschaert (copyright foto Els Deleu)

In Budalys werd vrijdag feest gevierd met alle bewoners van de assistentiewoningen. Er werden immers drie jubilea gevierd van koppels die er wonen.

Briljant voor Robert en Yvette

Robert Huysentruyt (88) en Yvette Bauwelinckx (87) zijn op 20 augustus 65 jaar getrouwd en vieren deze zomer dus hun briljanten huwelijksverjaardag.

Robert

Robert is geboren en getogen in Kortrijk. Hij is de oudste zoon van Arthur Huysentruyt en Marie-Madeleine Declercq. Zijn broers zijn Marcel en André. Robert liep school bij de Broeders van Dale en maakte zijn carrière bij de Bank van Brussel.

Yvette

Yvette werd geboren in Menen en groeide op in Wevelgem. Haar ouders waren Victor Bauwelinckx en Hélène Steelandt. Yvette had nog een oudere broer. Ze ging in Wevelgem naar Maria Onbevlekt naar school en ging daarna Snit en Naad volgen in Menen.

Het huwelijk

Robert en Yvette leerden elkaar kennen op de Vogelmarkt op het Volksplein in Kortrijk. Ze trouwden zowel voor de wet als voor de kerk in Wevelgem op 20 augustus 1957. Ze woonden een jaar mee met de ouders van Yvette in de Kortrijkstraat in Wevelgem. Dan verhuisden ze naar de 11-julilaan in Kortrijk en daarna namen ze hun intrek in hun woning aan het Tarweveld in Kortrijk. Ze wonen nu vier jaar in een flat op Budalys.

De kinderen zijn zoon Harry en de tweelingdochters Marleen en Marianne. Jonathan, Jeroen en Mathias zijn de kleinkinderen en Mats en Ella de achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Robert heeft een uitgebreide interesse. Hij heeft alles van verbouw- en herstelwerk gedaan, maar houdt ook van tekenen, schilderen en fotografie. Hij is ook geïnteresseerd in het dialect van Kortrijk en gaf nog een boek uit over dit thema.

Yvette heeft veel verschillende activiteiten van onder meer de KAV gedaan, ze hield ook van koken en naaien en heeft veel mensen geholpen.

Diamant voor Pierre en Hilda

Pierre Buysschaert (86) en Hilda Decadt (84) uit Kortrijk zijn op 24 juli zestig jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijksverjaardag.

Pierre

Pierre werd geboren in Ronse en groeide op in Ronse en Bevere (deelgemeente van Oudenaarde). Hij is de enige zoon van spoorwegambtenaar August Buysschaert en Emma Hooreman. Na zijn schooltijd in Oudenaarde genoot Pierre een opleiding als onderwijzer en regent Geschiedenis en Frans. Na 10 jaar les te geven in het Atheneum in Menen werd Pierre directeur van de middenschool in Ronse.

Pierre heeft altijd een multi-interesse gehad in alles en nog wat. Hij was in zijn vrije tijd nog presentator bij de televisie en regisseur. Zijn interesses waren ook zeer kunstgericht. Hij is nog bij tien verschillende verenigingen voorzitter of lid geweest. Bij de Poesjenellen in Harelbeke was Pierre nog schatbewaarder.

Hilda

Hilda werd geboren in Ieper. Haar mama was Adeline Cromheecke en haar vader Jean Decadt was musicus. Vader Jean was nog leraar compositie in Antwerpen en was nog directeur van de Muziekacademie in Harelbeke. Hilda is de oudste van twee dochters. Ze volgde haar opleiding aan de Rijksnormaalschool in Brugge. Hilda gaf Geschiedenis, Nederlands en Frans in het Atheneum in Menen.

Het huwelijk

Pierre en Hilda leerden elkaar kennen op school in Menen. Ze trouwden zowel voor de wet als voor de kerk in Harelbeke op 24 juli 1962. De eerste drie jaar woonden Pierre en Hilda in Pierres geboortehuis in Ronse. In 1965 trokken ze naar hun woning in de Erasmuslaan in Kortrijk. In januari 2020 verhuisden ze naar een flat op Budalys in Kortrijk.

Pierre en Hilda hebben met pianist Yvan en Maya, die bediende/medewerkster aan de universiteit van Diepenbeek is nog twee kinderen in leven. De kleinkinderen zijn Kian en Ilian.

Diamant voor Herman en Liliane

Herman Van Der Bauwhede (84) en Liliane De Leenheer (82) zijn op 2 augustus 60 jaar getrouwd en vieren dus ook hun diamanten huwelijksverjaardag.

Herman

Herman werd geboren in Waregem. Hij was de tweede in het gezin van drie kinderen van August Van Der Bauwhede en Maria Van Den Broecke. Zijn lager onderwijs volgde Herman in de Gemeenteschool in Waregem. Daarna trok hij naar de Hogere Handelsschool in Waregem, waar hij handel en boekhouding volgde. Herman ging dan werken bij Bekaert, waar hij zijn hele loopbaan bleef. Hij begon er als bediende in de inkoopdienst waar hij verantwoordelijk was voor de invoer. Dan was hij 10 jaar intern auditor en de laatste 14 jaar van zijn loopbaan was hij groepsaccountant in de groepsdirectie op het Kennedypark in Kortrijk.

Liliane

Liliane werd in Oostrozebeke geboren. Ze groeide ook op in Waregem. Haar vader Jozef De Leenheer overleed in de oorlog toen hij nog maar 28 jaar was. “Ik was nog maar 4 jaar oud toen mijn vader stierf”, zegt Liliane. Ze bleef alleen met haar mama Yvonne Desimpel. Liliane ging in ’t Gaverke in Waregem naar de lagere school. Haar middelbaar volgde ze in O.L.V. Hemelvaart in Waregem. Dan trok Liliane naar de Maricollen in Brugge om er Regentaat Snit en Naad te volgen. Op haar 20ste ging Liliane Snit en Naad geven in O.L.V. Hemelvaart in Waregem. Toen haar kinderen geboren waren bleef ze thuis, en als ze weer wat ouder waren gaf Liliane weer les in Ten Broele en het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk.

Het huwelijk

Herman en Liliane leerden elkaar kennen in het zangkoor ‘het Gemengd Koor Gavergalm’ in Waregem. Ze trouwden voor de wet in Waregem op 2 augustus 1962. Het kerkelijk huwelijk vond in Waregem plaats op 4 augustus 1962. Het koppel woonde anderhalf jaar in Waregem en ging dan voor bijna 45 jaar in Stasegem wonen. Daarna woonden Herman en Liliane nog bijna 14 jaar in een appartement in Nieuwpoort. Ze wonen nu vier maanden in een flat op Budalys in Kortrijk.

Er werden in het gezin drie kinderen geboren. De oudste is Jan, die orthopedisch chirurg is in het AZ Groeninge in Kortrijk, Hilde, die een opleiding kiné volgde maar op haar 20ste overleden is en Marleen, die verpleegkundige/vroedvrouw is, en nu werkt al dienstverantwoordelijke voor VZW Simeon in het klooster van Scheut in Kortrijk.

De zeven kleinkinderen zijn Nele, Michiel, Anne, Antoon, Willem, Liesbet en Emiel.

Vrije tijd

In koren zingen was een gemeenschappelijke hobby van Herman en Liliane. “We zijn in zeven zangkoren geweest in Waregem, Kortrijk, Nieuwpoort en Stasegem.”

Herman en Liliane waren altijd heel geëngageerd. Herman was voorzitter van Open School in Kortrijk.

Liliane was voorzitter van Kind & Gezin in Harelbeke en zat ook in het nationaal bestuur. Ze is nog vrijwilliger van het jaar geweest in Harelbeke.

Toen Herman en Liliane in Nieuwpoort woonden heeft Herman er NEOS opgericht.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.