Feest op grootmoeders wijze met kunstveiling

verschillende medewerkers op het Feest op Grootmoeders Wijze (copyright foto Els Deleu)

In het woonzorgcentrum Sint Vincentius in Kortrijk vond onlangs een ‘feest op grootmoeders wijze’ plaats.

Er werd vol-au-vent en stoofvlees met frietjes aangeboden. De opbrengst hiervan en van het aperitief dat er aan vooraf ging, ging naar de animatie in het woonzorgcentrum. “We willen een snoezelbadkamer inrichten”, luidt het.

De traiteur was een kleinzoon van één van de vrijwilligers.

“We konden ook op sponsoring van verschillende firma’s rekenen.

“We kregen hulp van de jongeren van Rotaract Kortrijk, de jongerenafdeling van Rotary International”, vertelt Vera Leniere van Sint Vincentius.

“Ook ‘tvier en de Zorgkrachtschool van RHIZO hadden hulp aangeboden.”

Werkgroep Ethiek en Dementie

Tegelijkertijd liep er een actie voor de week van de dementie.

“Per kwartaal komen we met een werkgroep samen”, vertelt Sandra Fioen, coördinator Ethiek en Dementie. We werken vooral naar beeldvorming toe en kijken waar de mensen nog kunnen meedraaien in de maatschappij.”

“We trekken ook met een kleine groep met mensen met dementie naar zee voor twee dagen, en organiseerden op woensdagnamiddag een wafelbak.”

“Tijdens het feest op grootmoeders wijze verkochten we ook ijsjes in ‘Crèmerie Misverstand’ ten voordele van de Werkgroep Ethiek en Dementie.”

Er vond ook een veiling van schilderijen plaats. Claudine Vandromme, die afkomstig is van Elverdinge en nu in Moen woont maakte verschillende schilderijen die geveild konden worden t.v.v. de Werkgroep Ethiek en Dementie. Claudine is sinds de coronaperiode beginnen schilderen.

Kunstveiling

De kunstveiling zorgde voor een opbrengst van 665 euro.

Eén van de kunstwerken – een werk bestaande uit 2 aparate doeken, die samen een fiets vormen, werd aangekocht door Liantis. “Liantis wil meer zijn dan enkel een zakelijke dienstverlener”, vertelt Veronique Decaluwé van Liantis. “Met Liantis willen meer zijn dan een zakelijke hr-dienstverlener. Het is onze ultieme doelstelling om ondernemers nog beter te laten ondernemen. Op die manier kunnen we welvaart creëren waardoor we er als samenleving op vooruit gaan.

De impact die we als organisatie op onze samenleving hebben, is dan ook een

belangrijk aandachtspunt in alle beslissingen die we nemen: van maatschappelijk

verantwoord ondernemen tot ons intern loonbeleid over keuzes om goede doelen te

steunen. Daarom ondersteunen we bijvoorbeeld al jarenlang de MUG-helikopter die elk jaar

tientallen levens redt.”

Liantis wil met de aankoop van een schilderij in Sint Vincentius, dat onder Woonzorggroep GVO valt ook steunen. “Met deze woonzorggroep heeft Liantis sowieso een goede band. Binnenkort betrekken we samen een nieuw kantoorgebouw in Kortrijk. Daar zal dit kunstwerk ook symbolisch uitgehangen worden.Onze verhuis is voorzien in februari 2023.”

Bovendien heeft het project voor Veronique ook een persoonlijk kantje: haar moeder verblijft al geruime tijd in WZC Sint-Vincentius in Kortrijk. “Het project raakte me zeker ook

persoonlijk”, vertelt ze.