Search

Feest bij Chiro Bavikhove

copyright foto Els Deleu

Chiro Bavikhove viert de 60ste verjaardag en dat moet gevierd worden. In het weekend van 12 tot 14 april pakt men dan ook uit met een heus feestweekend. We zaten hierover samen met Freek Verledens uit Bavikhove en Robbe Vanassche uit Kuurne, die samen met Zoë Eggermont de hoofdleiding vormen en met oud-leider Cedric Van Den Bussche uit Bavikhove, die nu deel uitmaakt van de VZW Chiro Lokaal.

Het feestweekend wordt grootser aangepakt dan het gebruikelijke jaarlijkse feestweekend. “Het vindt nog eens plaats in de oude school (oude bib) voor deze afgebroken wordt. Er is nog stroom en de toiletten kunnen nog gebruikt worden. Er komt een grote feesttent. “Bij ons nieuw lokaal zullen de grasmatten net liggen, en kan het gras niet gebruikt worden, dus zou dit geen goede optie geweest zijn.”

Vrijdag 12 april

Het wordt op vrijdag 12 april ingezet met een misviering om 19 uur in de Sint-Amanduskerk in Bavikhove. Deze wordt gevolgd door een receptie voor ouders, oud-leiding en oud-leden. Om 22 uur start dan een fuif met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

Zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april zamelen de Keti’s, zoals ze elk jaar doen met het feestweekend, tijdens hun ‘Café Keti’ geld in voor hun tweedaagse op kamp. Een dagdisco zorgt er ook voor de nodige ambiance. Café Keti start om 14 uur.

Voor het Bierpongtornooi moet je vooraf inschrijven. Het start om 16 uur. “We lanceerden tien jaar geleden ons bierpongtornooi als alternatief voor een kubbwedstrijd omdat het toen slecht weer was. Het was zo’n succes dat we die bierpong zijn blijven organiseren.”

Deelnemen aan het Bierpongtornooi kost 25 euro per team. Daarin zijn ook 2 inkombandjes voor de fuif van de zaterdagavond inbegrepen. Inschrijven kan door de teamnaam en de naam van de spelers te sms’en naar 0483/331 410 en 25 euro over te schrijven naar BE 15 9731 7421 1630.

Om 21 uur begint dan de Temptation Party. “Het is dit jaar een XXL versie, want de tent waar deze zal plaatsvinden is veel groter. We verwachten dan ook veel volk!” De inkom bedraagt 3 euro aan de deur.

Zondag 14 april

De sponsors worden op zondag 14 april uitgenodigd voor een receptie om 10.30 uur. Om 11.30 uur volgt dan een aperitiefconcert met

Het beenhespfestijn start om 12 uur. Volwassenen kunnen met hun ticket van 20 euro twee keer aanschuiven. Kinderen schuiven één keer aan voor 15 euro. Voor dezelfde prijzen is er ook een alternatief met balletjes in tomatensaus. Wie vegetarische pasta wil eten kan dit voor 15 euro.

Bestellen kan tot 7 april (maar eigenlijk liefst tegen 4 april) door te bestellen op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9CvcPGWBzqg67Lg38SItj3xECwG-uwyZEce2mtdRnwxBU8g/viewform  en de betaling te voldoen op BE32 1030 8107 5702.

De Chiro zou de Chiro niet zijn als er geen kinderdorp zou ingericht worden. De kinderen kunnen er vanaf 14 uur ravotten terwijl de ouders en sympathisanten genieten van koffie met taart.

Om 16 uur is er dan een bingo. “We wilden geen tombola organiseren, omdat dit iets saaier is. Met bingo zit er spel en amusement in”, luidt het.

Opbrengst

De opbrengst van het feestweekend zal dit jaar voor het kamp zijn, zodat we ons verlies van vijf jaar ver weer wat kunnen verminderen. “We willen onze kampprijs democratisch houden zodat het voor elk kind mogelijk blijft om mee te gaan op kamp, maar dat potje moet weer aangevuld worden.”

“We hebben elk jaar onze Kip en Rib, die georganiseerd wordt door de vzw Chiro Lokaal, en dat is dan voor onze lokalen.” Bij alle organisaties helpt de Chiroleiding de VZW en helpt de VZW de Chiroleiding. “We hebben elkaar nodig en versterken elkaar”, luidt het.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.