Search

Experiment X om tot de mascotte te komen

copyright foto Els Deleu

De vrijwilligers van het woonzorgnetwerk Sint Vincentius binnen GVO trokken dinsdag met de bus op verrassingsuitstap. De hele dag werd een spel ‘experiment X’ gespeeld om tot de mascotte van de vrijwilliger in het Sint Vincentius te komen. Na een ontbijt in de cafetaria van het woonzorgcentrum in Kortrijk vertrok de bus naar Ieper waar een alpacaboerderij bezocht werd. ’s Namiddags trok het gezelschap met 47 vrijwilligers naar Damme. Met de boot ‘De Lamme Goedzak’ vaarden ze dan – in de regen – naar Damme.

Bij de alpaca’s kon men al een hint begrijpen omdat de uitleg eindigde met een zin uit de Fabeltjeskrant (van Meneer de Uil) Ook tijdens de opdrachten waren er hints om uiteindelijk tot het symbool van de uil te komen. Dat kon duidelijk worden in Damme, de stad van Tijl Uilenspiegel en met de Lamme Goedzak die de vriend was van Tijl Uilenspiegel. De mascotte van de vrijwilligers in Sint Vincentius is voortaan dus de uil, het symbool van wijsheid. Elke groep had het juist, en de punten bepaalden wie de meters en peters zouden worden. Alhoewel, met een gelijke puntenscore bij drie groepen, was er nog een schiftingsvraag nodig. De groep vrijwilligers op onderstaande foto wordt peter en meter van de mascotte. Een koppeltje uiltjes die warme zorg dragen voor elkaar zal voortaan in het woonzorgcentrum te zien zijn.

Vera Lenière bezorgde de vrijwilligers bij aankomst in het woonzorgcentrum nog het ABC van de vrijwilligers, waar ze voor elke letter een eigenschap vond.
Zo staat onder meer de A voor Aandacht voor de bewoners, de B voor Blije gezichten, de F voor Formidabele inzet, de Q voor Quality-time voor dat ietsje meer, de W voor Wijsheid doorheen levenservaring, enz…

Bbq-party

Op zondag 9 juli is er een barbecue in het woonzorgcentrum Sint Vincentius in Kortrijk. Vanaf 11.30 uur kan je in de cafetaria terecht voor een drankje. Het eten wordt vanaf 12 uur aangeboden.

Voor vlees à volonté met bijgerechtjes betalen volwassenen 20 euro per persoon en kinderen 12 euro per persoon. Dranken en dessert zijn hier niet inbegrepen.

De plaatsen zijn beperkt. Je reserveert een plaatsje via veraleniere@gvo.be of lieselotte.derveaux@gvo.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.