“Er zullen veel zieke kindjes kunnen gelukkig gemaakt worden”

copyright foto Els Deleu

Op vrijdag 4 augustus schonk de familie Ampe uit Kuurne een cheque van 1.500 euro aan Johan en Elke van de VZW Prinses Harte. Het betreft de opbrengst van Walking for Lisa dat plaats vond op zondag 2 juli. Er waren zo’n 160 deelnemers.

Brecht Ampe en Sophie Dufour en Jara Ampe moesten op 24 september 2021 afscheid nemen van hun dochter en zus Lisa die toen 10 jaar was. Lisa was 6 maanden ziek geweest. Ze leed aan botkanker.

Walking for Lisa

Al voor de derde keer werd ‘walking for Lisa’ georganiseerd. De eerste keer gebeurde dit als steun voor Lisa, die toen nog vocht tegen haar ziekte.

Aangezien Lisa vooral van lieveheersbeestjes en de kleur ‘rood’ hield, werd er vooraf aan de bewoners die op het wandelparcours woonden gevraagd om de huizen te versieren met iets roods. “In elke straat vonden we versieringen”, aldus Brecht.

Er waren ook enkele ‘speciallekes’. Zo had men in de Kattestraat een snoepwand gemaakt met rode snoepjes, waar de wandelaars eentje konden nemen. Aan The Circle of Life, waar vroeger een fruithandel was, werd getrakteerd met rode nectarines en kon je een glaasje rode grenadine drinken.

Martine Dewildeman uit Marke, die al van bij de eerste editie van Walking for Lisa betrokken was, maakte toastjes die aan lieveheersbeestjes deden denken.

Goed doel

Er werden door allerlei mensen 14 taarten gebakken die konden verkocht worden t.v.v. het goede doel.

“We kiezen telkens een goed doel uit waar Lisa of onze familie iets aan had”, zegt Sophie. Dit jaar werd gekozen voor de VZW Prinses Harte. Deze VZW ontwikkelt verwenpakketten die de ziekte en het vaak daarmee gepaarde ziekenhuisverblijf aangenamer maken. Ook Lisa kreeg tijdens haar ziekte zo’n pakket. Ze had toen gekozen voor een pakket in de blauwe kleur. “Tijdens de Walk for Lisa heb ik het pakket ook uitgespreid, zodat de mensen konden zien wat de VZW Prinses Harte doet.”

VZW Prinses Harte

De VZW Prinses Harte ontstond na het overlijden van Harte, het zesjarig dochtertje van Johan en Elke uit het Mechelse. Harte overleed in het begin van 2013. “We begonnen hetzelfde jaar al met het maken van pakketten om uit te delen aan zieke kinderen in het UZ Gasthuisberg in Leuven”, vertelt Elke. “In 2016 trokken we al naar Gent, Jette en Antwerpen en de laatste twee jaar worden er ook in de ziekenhuizen in Luik en Brussel pakketten uitgedeeld.” Johan en Elke waren tevreden met de steun uit Kuurne. “Er zullen weer veel zieke kindjes kunnen gelukkig gemaakt worden.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.