“Er popelen er veel om weer op dropping te gaan”

het bestuur van de dropping met v.l.n.r. Bart Degrande (Bellegem), Bernard Sabbe (Sint-Anna, Kortrijk), Tom Nottebaere (Rollegem), Niels Bulcaen (Lauwe), Jean-Marc Bulcaen (Wevelgem), Wim Nottebaere (Rollegem), Claude Vandecasteele (Bellegem) en Kris Debels (Aalbeke). Frank Depraetere (Bellegem) ontbreekt op de foto.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De dropping van café De Platse in Rollegem kan weer plaatsvinden. “Dit jaar is er een andere formule, zodat de mensen nog niet op volle bussen moeten zitten.” De dropping vindt al voor de 29ste keer plaats.

Vorig jaar had Claude Vandecasteele al het parcours uitgestippeld, maar werd er voor de verlofperiode beslist om de dropping toch niet te laten plaatsvinden.

“Naarmate we dit jaar zagen dat er versoepelingen zaten aan te komen, beslisten we om de dropping weer te organiseren. Omdat we nog niet wisten wat de covidmaatregelen zouden zijn, kozen we onmiddellijk voor een andere formule met start en aankomst in De Platse”, begint Wim Nottebaere.

De dropping vindt opnieuw plaats op 10 november, een vaste datum. “Dit jaar valt dit op een woensdag, voor velen voor een verlengd weekend. Veel mensen verlangen er echt naar om weer deel te nemen aan onze jaarlijkse dropping.”

“We zijn tevreden dat onze sponsors het ons weer mogelijk maken om een mooie dropping te organiseren en dat we naast de organisatoren weer op zo’n 15 vrijwilligers kunnen rekenen ook.”

Geen bussen

De tocht van 16 km vertrekt en komt aan in café De Platse op Rollegemplaats. De deelnemers worden dit keer niet afgezet met een bus zodat we zoveel mogelijk de vertrekkende wandelaars kunnen spreiden. We maken dit keer ook het vertrek al mogelijk vanaf 17 uur. Bij inschrijving vragen we om aan te duiden wanneer je wil vertrekken, tussen 17 en 18 uur, tussen 18 en 19 uur, tussen 19 en 20 uur of tussen 20 en 21 uur. Om 21 uur is dus het laatst mogelijke tijdstip om te vertrekken, want we willen iedereen terug krijgen ten laatste tegen om 3 uur. We laten ook maar een maximum aantal deelnemers per tijdslot toe.”

Gratis deelnemen voor de winnaars

De weg moet gezocht worden aan de hand van een fotoronde, een gedeelte dat uitgepijld is, een ronde met ‘bolleke-pijl’ en een deel aan de hand van een stafkaart.

Er zijn opnieuw drie stopplaatsen waar de inwendige mens versterkt wordt en waar er proeven zijn en onderweg is er nog een rode draad over de hele tocht. Bij aankomst krijg je nog iets te eten aan De Platse ook.

“Ter compensatie van de busprijs is er onderweg nog een kleine verrassing voorzien.”

Zoals altijd is er ook een thema. Dit keer werd gekozen voor ‘de goede oude tijd’. “Dat zien we heel ruim en het kan zowel uit de tijd van de boer met klompen zijn als Will Tura in de jaren zeventig!”

Er is een prijs voor de best verklede deelnemer, voor de winnaar van de rode draad en voor de drie beste in de proeven. “Zij mogen allen volgend jaar gratis deelnemen en krijgen een aantal bonnetjes om te verbruiken in De Platse.”

Inschrijven doe je omwille van de beperking tot maximum 300 deelnemers best zo snel mogelijk in café De Platse. De deelnameprijs bedraagt 18 euro.