Search

Enige Britse militair op de begraafplaats in Hulste

copyright foto Els Deleu

Op Wapenstilstand 11 november werd na de herdenking aan het monument in het centrum ook een bloemstuk neergelegd aan het graf van 2nd Lt Walter Greensted.

“We hebben nog altijd contact met de familie van deze in Hulste gesneuvelde soldaat”, stelt Geert Decock, voorzitter van het comité Hulste herinnert, Hulste herdenkt. “Ieder jaar zorgt deze familie voor een bloemstuk die wij neerleggen bij het graf.”

2nd Lt Walter Greensted

Walter Greensted is de enige Commonwealth soldaat uit WOI die op het kerkhof van Hulste begraven ligt.

Hij was officier bij de A Bty van de 50th Brigade Royal Field Artillery en maakte deel uit van de 9th Scottish Division. Dat is de divisie-eenheid die onder meer Harelbeke, Deerlijk, Vichte en Ingooigem bevrijdde. Hij overleed op 22 oktober 1918 nadat hij zwaargewond raakte tijdens de gevechten rond de Klijtberg in Vichte en in allerlijl naar een achterliggende verbandpost gebracht werd. Alle hulp kwam echter te laat en de 29-jarige ‘Lieutenant’ overleed in Hulste aan zijn verwondingen. Hij kreeg aanvankelijk een graf aan de zuidkant van de kerk en in 1956 werden de stoffelijke resten naar de nieuwe begraafplaats aan de Tieltsestraat overgebracht.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.