Emi schreef opnieuw een kinderboek

Emi Catteeuw (copyright foto Els Deleu)

Emi Catteeuw lanceerde haar tweede kinderboek ‘Max en Ribbeltje’. Het is een leesboek voor kinderen met een leesniveau vanaf het einde van het derde leerjaar. “Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het dus al zelf lezen. Vanaf 5 jaar kan het ook dienen als voorleesboek.”

Emi Catteeuw (33) is getrouwd met Sam De Ryck. Ze groeide op in Gullegem maar woont nu in Oostende. Het koppel heeft met César (2) en Felix (3 maanden) twee kinderen.

Emi studeerde Journalistiek en daarna Radio aan RITCS. Ze geeft Woord in de tweede graad in de opleiding Woordkunst-Drama aan de Kunsthumaniora in Brugge.

Tweede boek

Max en Ribbeltje is het tweede boek van Emi. In 2018 bracht ze al een luisterboek uit via de Kortrijkse Schouwburg. “Toen werd me gevraagd om voor Spinrag een audioverhaal te maken. Het is ook een boek geworden.” Emi had toen deelgenomen aan een wedstrijd van het Geluidshuis, waar men op zoek was naar vers bloed om audioverhalen te maken.

Voor Max en Ribbeltje werkte Emi samen met Yarne Daeren uit Brussel die het boek illustreerde. “De uitgeverij Pelckmans wou er mee aan de slag gaan.”

“Het is een heel ander boek geworden dan mijn eerste boek”, zegt Emi.

Max en Ribbeltje

Het boek speelt zich af in Brussel, waar Emi zelf nog woonde tot begin april. “Max is een meisje dat te vondeling gelegd werd in de hal van een appartementsgebouw. Ze verzamelt dieren die niet zo populair zijn zoals een regenworm, een kakkerlak, een vliegend hert… “

Emi vond het een mooi beeld om rond dieren te werken die niet zo populair zijn en verstoten worden, maar wel belangrijk zijn.

“In elk hoofdstuk ontmoet Max een dier en via die dieren stelt ze zich vragen over zichzelf. Zo vraagt ze zich bij de kakkerlak bv. af of zij ook zoveel neefjes en nichtjes heeft. Bij elk hoofdstuk leren de kinderen ook dingen over de dieren die aan bod komen, zoals bv. het feit dat kakkerlakken lang zonder eten kunnen en dat ze zonder hoofd kunnen leven.”

Volgens Emi is het verhaal ook herkenbaar voor kindjes in een pleeggezin. “Ze vragen zich net als Max ook soms af waar ze vandaan komen.”

Emi begon nog aan het boek te schrijven toen ze in Brussel woonde. “Niet veel boeken spelen zich ook in Brussel af”, zegt ze. “Het boek gaat ook over de openbare ruimte en reflecteert wel naar de actualiteit. “Het vliegend hert komt uit de grond en ziet dat er een gebouw komt waar hij eigenlijk zou wonen.” Emi vertelt dat er in Schaarbeek een wooncomplex komt en dat het leven van veel dieren en insecten op het spel staat. “In Brussel is er echt niet zoveel open groene ruimte meer. Marters uit het moeras in Vorst komen in het boek helpen om de bulldozers weg te jagen uit Schaarbeek. In de tekeningen in het boek vind je ook veel herkenbare plaatsen in Brussel.”

Het boek ‘Max en Ribbeltje’ dat uit 143 bladzijden bestaat en net geen 200 tekeningen bevat is verkrijgbaar bij alle boekhandels en ook via Bol.com

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.