Eindelijk weer een Barbarafeest

copyright foto Els Deleu

Brandweerpost Kortrijk kon na drie jaar eindelijk weer een Barbarafeest organiseren. In november 2019 werd dit laatst georganiseerd. De vrijwillige én beroepsbrandweerlieden van Brandweerpost Kortrijk werden op zaterdag 26 november ontvangen op het Kortrijkse stadhuis.

Er waren binnen de post heel wat personeelsbewegingen gedurende de laatste drie jaar. “De aanwervingen, bevorderingen en opruststellingen konden niet de nodige aandacht krijgen”, betreurt Hans Van Poucke, postoverste van brandweerpost Kortrijk.  

Hij verwelkomde Tom, Seppe en Tim die op 1 januari hun stage aanvatten en Kurt die opnieuw operationeel in dienst kon komen.

Na 23 jaar kreeg 1ste Sergeant Dirk Vandamme eervol ontslag en werd hij bedankt.

Hans bedankte ook Juan Herrero en Joost Desmet voor hun engagement bij de getroffen families van de overstromingen in de Ardennen.

De postoverste stond ook stil bij de aanstelling van Majoor Olivier Dorme, met wiens komst de storm binnen de brandweer gaan liggen is.

Hij besprak ook de uitdaging voor het komende jaar: “Met onze post Kortrijk snijden we een nieuw hoofdstuk aan met de nieuwe brandweerkazerne op Evolis. Alles en iedereen dient zijn plaats te krijgen in dit nieuwe huis, zowel administratieve medewerkers, de zoneleiding, de logistieke diensten en de ambulancedienst. Werken, vergaderen, oefenen en vertier: alles dient er zijn plaats te krijgen.”

De Barbaraviering is ook de gelegenheid om brevetten en eretekens uit te delen.

Brevetten

Jelle Rigolle en Tom Vanheuverbeke volgden een opleiding basiskader Delta.

Nico Olieux en Jelle Rigolle volgden een opleiding basiskader B02.

Mathieu Bostoen, Dieter Callens, Nico De Praeter, Gael Debels, Dempsey D’hondt, Pieter Himpe, Jonas Lapauw, Mathias Seghers, Pieter-Jan Vancraeynest en Wim Verstraeten volgden een opleiding Middenkader M01.

Tenslotte volgden Pieter Bossuyt, Kurt D’helft, Dempsey D’hondt, Pieter Himpe en Mathias Seghers een opleiding Middenkader M02.

Eretekens

Er waren ook vier eretekens:

Een Burgerlijke Medaille 1ste Klasse voor Joost Desmet,

Gouden Palmen der Kroonorde voor Dirk Vandamme,

Een Burgerlijke Medaille 2de Klasse voor Dominique Petit en

Een Gouden Medaille der Kroonorde voor Bart Vandevenne.
Dominique en Bart waren verontschuldigd. Zij waren op dienst. 

error: De inhoud is beschermd!