Eerste Urban Skate Kortrijk

Copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 16 april pakken enkele studenten van de opleiding Sport en Bewegen van Howest Brugge uit met Urban Skate Kortrijk in het skatepark Luxaplast in Marke.

De studenten die het evenement organiseren zijn Hristo Delihristov en Jooren Mattheeuws, beiden uit Blankenberge, Jasper Sierens uit Zedelgem en Emilio Tagliabue uit Asse.

De opdracht die de studenten in hun tweede jaar kregen was om een sportevent organiseren en dit vanaf nul op poten te zetten. “We mochten kiezen rond welke sport we wilden werken”, stelt Hristo.” Emilio reageert dat hij wel graag iets rond skateboarden zou doen. Hij is de enige in het gezelschap van vier organisatoren die zelf aan skaten doet. “Tijdens de coronaperiode zijn ook veel jongeren begonnen met skaten, één van de weinige sporten die je kon blijven doen. Sinds kort is het ook een olympische sport geworden.”

“We gingen op zoek naar een skatepark in West-Vlaanderen en Bert Dusselier van stad Kortrijk was één van de enigen die enthousiast reageerden.”

Initiatielessen

“We wilden de namiddag houden voor wedstrijd en show en in de voormiddag organiseren we initiatielessen voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar, ook voor mensen die nog nooit in een skatepark kwamen”, vertelt Jooren.

Contests

De wedstrijden in de namiddag zijn in drie categorieën, nl. voor 6 tot 12 jaar, voor 12 tot 16 jaar en voor 16+.

Naast de wedstrijden en de initiatielessen willen de organisatoren ook de lifestyle van het skaten een beetje tot leven brengen. Zo komt er een DJ en een graffitiartiest. Er zullen ook tentjes staan waar je kan leren hoe een skateboard in elkaar gestoken wordt. Daarnaast is er nog heel wat randanimatie en ook eten en drinken. Jasper vertelt dat de opbrengst wordt geschonken aan ‘OurVictoriousVictor’, voor Victor met de  genetische aandoening Foxg1.

Inschrijven

De initiatielessen door lokale skaters vinden plaats in de voormiddag kosten 5 euro. Hiervoor moet je inschrijven. Er worden per uur 30 deelnemers toegelaten. De lessen vinden plaats in twee groepen.

Ook voor de contests, die gratis zijn moet je inschrijven.

Toeschouwers komen gratis, hiervoor is geen inschrijving vereist.

Inschrijvingen gebeuren via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfr6kow0fsv2VRGEhLFk9AQVBwdXfp3tJG4k0iGH1v5M8Ez2Q/viewform

Alle nodige informatie vind je op https://infourbanskate.wixsite.com/urbanskatekortrijk

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.