Search

Eerste streetart ontdekkingswandeling in Europa

het eerste subtiel aangebracht kunstwerk staat op deze foto (copyright foto Els Deleu)

De mannen van het kunstenaarscollectief Treepack uit Leuven zijn er vrijwel zeker van dat ‘Tour Surprise’ in Kuurne de eerste ontdekkingswandeling in Europa is waar je op zoek moet naar streetart.

Tijdens de coronaperiode werden in Kuurne een viertal ‘ezelswandelingen’ uitgestippeld. De wandelingen die door tal van groene plekjes liepen, waren het meest geliefd. Eén van de andere wandelingen was de ‘zwarte Ezelgem wandelroute.’ “We speelden al een tijdje met het idee om een aantal locaties in onze gemeente nieuw leven in te blazen”, luidt het. Over de ‘zwarte Ezelgem wandelroute’ brachten de kunstenaars van Treepack op een tiental locaties creatieve ingrepen aan. Zo vind je op de route een bandiet die zich schuil houdt, een levensgroot cadeau en nog veel meer. Nu wordt de zwarte route als ‘Tour Surprise’ doorspekt met kunstige grappige knipogen en komt er af en toe een lach op het gezicht als je er voorbijkomt.

De wandelkaart kan je downloaden op  https://www.kuurne.be/toursurprise

Tour Surprise is een participatieve wandeling. “Het participatieve zit er in door zelf op ontdekking te gaan naar de kunstwerken”, stelt Junes Bazouz van Treepack.

Aan de hand van ludieke tips kan je het mysterie zond de verschillende locaties ontrafelen.

De Tour Surprise start aan Kubox in Kuurne en is 6,5 km lang. Je kan de bordjes van de zwarte Ezelgem wandelroute volgen. De tocht is ook op wielen toegankelijk.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.