Search

Eerste buurtfeest met een stadsartiest

goochelaar Tom op het buurtfeest van de Elfde Julilaan en de Deken Degryselaan (copyright foto Els Deleu)

Op het buurtfeest in het buurttuintje op de hoek van de Elfde Julilaan en de Deken Degryselaan in Kortrijk werd er een stadsartiest gelanceerd.

Vanaf 1 april kunnen organisatoren van straat- en buurtfeesten in Groot-Kortrijk een stadsartiest boeken om het feest op te luisteren of op te vrolijken. Dat kan deels op kosten van stad Kortrijk. Met dit project wil de stad de inwoners stimuleren om een podium te creëren voor Kortrijkse acts en tegelijke creatievelingen aanmoedigen om overal in de stad op te treden.

Artistieke talenten begonnen meestal hun carrière in kleine repetitieruimtees en podia. Het is niet evident voor artiesten om podiumervaring op te doen. Het project ‘Stadsartiesten’ wil die drempel voor artiesten verlagen en tegelijkertijd voor meer beleving zorgen op straat- en buurtfeesten.

39 lokale en diverse talenten kunnen geboekt worden als stadsartiest. Ze zijn te vinden in de Stadsartiestengids die je kan vinden in wijk- en ontmoetingscentra of op www.stadsartiesten.be . Daar vind je ook de nodige info over het aanvragen van een stadsartiest.

Onder de stadsartiesten bevinden zich muzikanten en muziekgroepen en allerlei genres maar er is ook comedy, dans en circus. De selectie stadsartiesten zal jaarlijks vernieuwd worden.

Stadsartiesten

Iedereen die een evenement organiseert kan een stadsartiest boeken, maar organisatoren van buurt- en straatfeesten die gratis en publiek toegankelijk zijn krijgen met de Artiestenbon een financiële vorm van ondersteuning.

Omdat de stad bewoners wil aanmoedigen om buurtfeesten te organiseren biedt de stad ook straatfeestpakketten met een tent, tafels, stoelen en een muziekinstallatie aan.

Buurttuintje

In het buurttuintje op de hoek van de Elfde Julilaan en de Deken Degryselaan kwam goochelaar Tom uit Heule de spits afbijten tijdens het buurtfeest.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.