Kelly Beyls (29) uit Gullegem staat binnenkort achter de toog in het Bockor Café in het centrum van Kuurne. Voor het café weer opent, moeten er wel nog enkele verfraaiingswerken gebeuren.
Kelly is geen nieuw gezicht in horecamiddens. Al sinds haar 16de vloog ze als jobstudent in de horeca. “Het heeft altijd in mijn vingers gezeten en ik doe het heel graag”, zegt Kelly, die nog in ’t Rusteel in Gullegem, enkele cafés, de Kameleon in Heule en in Leiemeers in Kuurne werkte. In de horeca werken is altijd mijn hobby geweest! Ik zit graag tussen de mensen.” De appel valt niet ver van de boom want Kelly’s vader runde van 1980 tot 1987 het goeddraaiende café De Cockpit in Gullegem.
Kelly
Kelly woont in Gullegem. Daar kocht ze vijf jaar geleden haar woning, die ze zal houden. Ze heeft er ook haar schoonheidssalon, waarmee ze al in 2012 begon. “Ik heb er veel materiaal en ben hier dus volledig voor geïnstalleerd. Dat wil ik kleinschalig blijven doen de dag dat het Bockor Café gesloten is. Ik zie wel hoe dat loopt.” Kelly en haar partner Birger Windels, die uit Ingelmunster afkomstig is verhuizen wel naar de bovenverdieping van het Bockor Café. “Het is handiger als we bij het café kunnen wonen. Mijn vriend zal ook in het café helpen en indien nodig kijken we voor enkele flexijobs voor tijdens drukke weekends. We moeten alles nog wat ondervinden.” Ook de openingsuren staan nog niet volledig vast. “Zeker van vrijdag tot zondag zal het hier open zijn, en ook op de woensdag, dan is het markt in Kuurne. Ik moet nog eens rondkijken om te beslissen welke sluitingsdag we zullen nemen.”
Toffe vooruitzichten
De toffe vooruitzichten in het Bockor Café in Kuurne geven Kelly energie. “Ik heb veel op Overnameweb gekeken en keek al eens rond in de buurt. Het Bockor Café zag ik echt zitten! Na enkele afspraken bij de Brouwerij Omer Vander Ghinste hadden we langs beide kanten een goed gevoel en nu gaan we ervoor.”
In het Bockor Café worden bier en frisdranken van de brouwerij Omer Vander Ghinste geserveerd. Er zijn ook lekkere wijnen in samenwerking met Wijnhandel Crombé.
“Ik wil ook dat mensen hier overdag een koffietje kunnen komen drinken en ik wil ook enkele mooie drankjes en enkele hapjes aanbieden. We hebben hier een klein keukentje. Mijn papa kan goed zelf paté maken, en dat kunnen we eventueel bij het aperitief aanbieden.”
Tearoom of maaltijden kan Kelly niet op de kaart zetten want dan moet constant iemand in de keuken staan. Ze wil dit tijdens evenementjes aanbieden. “Zo denk ik eraan om eens een hele dag wafels en/of pannenkoeken aan te bieden, of een spaghettiavond, een ontbijt, een brunch of kaas- en wijnavond te organiseren. In samenwerking met vriendinnen die een kledingzaak hebben kan er ook eens met een ladies night uitgepakt worden. Zo blijft het verrassend!”
Opening
Kelly hoopt om in november te kunnen openen. “Er moeten echter wel nog enkele grote werken gebeuren en heel onze inboedel moet nog verhuizen. Er is ook nog wat papierwerk. Gelukkig krijgen we veel hulp van familie en vrienden, maar we zijn nog afhankelijk van een aantal stielmannen voor enkele werken.”
Als Kelly zicht heeft op de openingsdatum zal dat ook op Streekgenoot.be bekend gemaakt worden.
Er komen in het café nog dartsblokken en er staat een tapbiljart. “Er zat hier een biljartclub en die mensen zijn zeker opnieuw welkom. We staan voor veel open en ook andere verenigingen zijn welkom.”
Birger heeft nog een spelconsole en is er zeker van dat dit stukje nostalgie dat in het café zijn plaats zal krijgen ook zal aanslaan.
Kelly en Birger willen van het Bockor Café een gezellig praatcafé van maken, waar mensen rustig kunnen keuvelen met een goed muziekje ertussen, maar waar ook af en toe eens de beentjes kunnen gestrekt worden.
“Als iemand wil een feestje geven kan het achterste gedeelte met een wand afgescheiden worden.”
Kelly en Birger zien alvast uit naar de opening. “Ik ben ook benieuwd om de Kuurnenaars te leren kennen. Ik zal ook bij de andere horecazaken eens langskomen om met iedereen kennis te maken, sommigen ken ik al. Ik ben wel sportief als het op samenwerking met andere horecazaken aankomt.”
Kelly is er zeker van dat haar zaak goed zal draaien en hoopt nu zo snel mogelijk een zicht te krijgen op de openingsdatum.