Een volle Sint-Pieterszaal voor het nieuwjaarsfeest

Het bestuur van NEOS Kuurne bestaat uit voorzitter Johan Quartier, secretaris José Van Wonterghem, Christel Brys, Jaak Callens, Mia Callens, Jan Laridon, Martine Mesdag, Louis Quartier, Mieke Vande Meulebroucke, Jan Vertriest, Philippe Roobrouck en Marc Vandaele (copyright foto Els Deleu)

Nadat de nieuwjaarviering van NEOS Kuurne twee jaar niet kon plaatsvinden, kon het bestuur op donderdag 19 januari eindelijk weer een nieuwjaarsfeest organiseren voor de leden. Er kwamen hiervoor 160 mensen naar de Sint-Pieterszaal in Kuurne afgezakt.

Er werden beelden van de activiteiten van vorig jaar getoond en het verder programma voor de eerste maanden van 2023 werd al toegelicht. De kampioenen van de kaarting en de petanque werden gehuldigd en ook Daniel Debaveye en Françoise Callewaert die vorig jaar hun gouden huwelijksjubileum vierden kregen een attentie.

Activiteiten

De vereniging heeft er sinds het begin van het werkjaar in september al een aantal activiteiten opzitten. Zo waren er al fiets- en wandeltochten, bedrijfsbezoeken, voordrachten en een Kerstviering.

Er volgen dit jaar nog wandelingen en fietstochten en er zijn nog voordrachten over onder meer Vlaamse landverhuizers, over scharnierpunten in de medische geschiedenis, over de adel en over hoe China onze toekomst bepaalt.

Ook voor een bezoek aan onder andere TEXTURE in Kortrijk, TVH in Waregem en PTI campus Wetenschap en Groen (de vroegere tuinbouwschool) in Kortrijk en een natuurwandeling met gids in de Gavers in Harelbeke ben je bij NEOS Kuurne aan het juiste adres.

Op het programma voor 2023 staan ook nog een barbecue, een daguitstap in het kader van het Brabants trekpaard met een bezoek aan brouwerij Palm en de plantentuin en een daguitstap met boottocht naar en bezoek aan Antwerpen.

Tweewekelijks wordt er petanque gespeeld op de terreinen van Leiemeers en de laatste vrijdag van de maand is er kaarting.

Er is ook elk jaar een groepsreis. Vorig jaar ging die naar Puglia en in juni 2023 staat een reis naar Baskenland op de planning.

Verder kan er nog ingetekend worden op nationale en provinciale activiteiten van NEOS. Zo kan je dit jaar onder meer nog naar een nieuwjaarsconcert, een schlagerfestival, Red Star Line en NEOS West-Vlaanderen Folkt in Dranouter.

https://www.neosvzw.be/page?orl=162&ssn=&lng=1&pge=4500

Alles over lid worden bij NEOS Kuurne vind je via volgende link:

https://www.neosvzw.be/page?orl=162&ssn=&lng=1&pge=1881

error: De inhoud is beschermd!