Een volle Kubox met tweedehandsmateriaal

Copyright foto Els Deleu

In Kubox in Kuurne is zaterdagmorgen de 26ste boelbeurs gestart.

KWB Kuurne en het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne slaan hiervoor de handen in elkaar. Er zijn het hele weekend lang 100 vrijwilligers aan de slag op de beurs.

“Deze beurs startte ooit met de bedoeling om mensen samen te brengen en te werken aan duurzaamheid door spullen een tweede leven te geven”, luidt het.

De eerste beurzen vonden plaats in de Sint-Pieterszaal. “Door de renovatie van deze zaal kwamen we in Kubox terecht, en we zijn er gebleven.”

Dit jaar brachten 120 mensen artikelen binnen om te verkopen. “Van die 120 lijsten die binnengestuurd werden omvatte de grootste lijst 500 artikelen.” De verkopers staan 20 % van de prijs van de verkochte goederen af. Deze opbrengst wordt verdeeld onder de twee organiserende verenigingen.

Er is een groot gamma speelgoed maar ook strips, CD’s, boeken, en verschillende andere tweedehandsspullen. Kledij en schoenen kan je er niet vinden.

Gewoonlijk kan de beurs op zo’n 1.500 bezoekers rekenen.

De beurs vindt plaats in de Kubox aan Kattestraat 188 in Kuurne. De inkom bedraagt 2,5 euro. Op zaterdag 13 november is de beurs nog doorlopend open tot 19 uur.

Op zondag 14 november kan je er terecht van 9 tot 17 uur. Na de beurs kan je er van 17.30 uur tot 19.30 uur

error: De inhoud is beschermd!