Search

Een trail waar ingezet wordt op beleving

copyright foto Els Deleu

Op zondag 16 april pakt de 11.11.11-groep uit Kuurne uit met de tweede editie van de 11.trail Kuurne ten voordele van 11.11.11.

Tijdens de 11.trail met start en aankomst in Kubox in Kuurne wandelt/loopt men door en langs gebouwen en is er heel wat animatie onderweg. Vooral de beleving staat centraal. In Kubox is de bar open, zijn er frietjes en een vegetarisch alternatief.

Tweede editie

In 2019 bestond ons 11.11.11-comité 40 jaar en wilden we iets bijzonders doen”, begint Johan Vandenberghe van 11.11.11 Kuurne. “We wisten dat er in Roeselare al verschillende keren een Urban Trail was georganiseerd en dachten dat dit misschien ook iets voor in Kuurne zou zijn. We kwamen met verschillende organisaties in contact en hebben dan op 1 december 2019 voor het eerst de Urban Trail georganiseerd. Het was meteen een succes met 525 deelnemers.”

De Urban Trail was niet enkel voor de deelnemende wandelaars en lopers een feest. “Bewoners van het woonzorgcentrum bv. beleefden ook de dag van hun leven door al die lachende wandelaars en lopers door het gebouw te zien voorbijkomen.”

Dan kwam natuurlijk de vraag of dit het volgend jaar opnieuw zou georganiseerd worden. “Het was een tijds- en energieslopende organisatie die je niet elk jaar kan organiseren. Ik zou wachten tot ik met pensioen zou zijn”, zegt Johan.

Voor de organisatie van de Trail zijn er binnen het 11.11.11-comité verschillende werkgroepen.

11.trail 2023

De Trail wordt dit jaar bewust op een ander moment georganiseerd. “Het zal alvast niet meer zo ijskoud zijn als in december, maar we moeten uiteraard nog de aprilse grillen afwachten.”

De Urban Trail vindt plaats op zondag 16 april, de laatste dag van de paasvakantie.

“Wij kiezen er voor om het in de namiddag te organiseren omdat we er een gezinsevenement willen van maken. Bij onze trails zijn zowel lopers als wandelaars welkom.”

Men loopt of wandelt door en langs gebouwen en langs het parcours zal er animatie zijn door onder meer koren, DJ’s en toneelgroepen. “We zetten met onze Trail dus echt in op beleving.”

Inschrijven kan via https://acties.11.be/nl-NL/p/inschrijvingsformulier-b594d/step-1

Er wordt om organisatorische redenen aangeraden om zoveel mogelijk vooraf in te schrijven, maar het kan ook nog de dag zelf.

De deelnameprijs voor volwassenen (zowel bij het lopen als het wandelen) bedraagt 11 euro. Jongeren tot en met 16 jaar kunnen deelnemen voor de prijs van 7 euro.

De start en aankomst van de trail waar je de keuze hebt tussen 7 of 10 km is op zondag 16 april aan de Kubox in de Kattestraat 188 in Kuurne.

De deuren gaan om 13 uur open. Er is eerst een opwarming voorzien. De eerste lopers vertrekken dan om 14 uur en om de 10 minuten vertrekt dan een groep. Ten laatste om 14.30 uur zou iedereen moeten vertrokken zijn. De gebouwen sluiten ten laatste om 17 uur. Wie dan nog onderweg is moet langs de gebouwen lopen/wandelen.

Kindergemeenteraad

“Bij 11.11.11 kunnen we niet aanvaarden dat mensen niet op een gelijke manier behandeld worden. We willen werken aan een betere verdeling van middelen en macht. We doen dat voor de jeugd, want zij zijn onze toekomst. Daarom vonden we het belangrijk om ook de leden van de kindergemeenteraad te betrekken.”

De kinderschepen van Welzijn en Geluk en de kinderschepen van Sport zullen het startsein geven.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.