Search

Een trail van 4 km door belangrijke gebouwen in het centrum

copyright foto Els Deleu

Naar aanleiding van 250 jaar Baekelandt zijn er in de gemeente Lendelede tal van activiteiten gepland. De eerstvolgende organisatie is de Baekelandt-trail op zondagnamiddag 28 april. De deelnemers kunnen wandelen of lopen door belangrijke gebouwen in het centrum van Lendelede.

In navolging van verschillende ‘Urban Walks’, konden ze in Lendelede ook niet achterblijven. “Dat idee speelde al een aantal jaar, maar nu er al wat minder wegenwerken zijn en met het speciale Baekelandt-jaar, was de tijd rijp om de trail te organiseren”, aldus sportfunctionaris Annelies Borry.

Er werd een werkgroep samengesteld voor de organisatie van de trail. Deze bestaat uit mensen van de sportraad en de sportdienst, aangevuld met het ‘Baekelandt-team van de gemeente. “We hopen alvast met onze trail veel mensen op de been te brengen.”

Parcours

Van 13 tot 18 uur worden de straten van het parcours afgesloten voor voertuigenverkeer. Het betreft het Dorpsplein en omliggende straten in Lendelede.

Wie het parcours wil lopen kan starten tussen 14 en 14.30 uur. De wandelaars starten tussen 14.30 en 15.30 uur. “De tocht kan ook door gezinnen met kinderen gedaan worden. Het is geen wedstrijd, maar een belevingsloop of -wandeling is door gebouwen.

De start en aankomst is voorzien op het Dorpsplein. “Voor de plaatselijke horeca is dat natuurlijk interessant.”

Over een relatief klein parcours van 4 km liggen verschillende gebouwen waar de tocht doorloopt. “Van het Vandemaeleplein loopt het parcours door het magazijn van de firma Vens, en door verschillende binnenbaantjes gaan we door de sporthal waar trappen omhoog gegaan worden tot aan de judozaal. Via de tribune gaan we weer naar buiten. Via Hoog Einde gaat het naar de Brandweerkazerne. Door de garagestraat en de tuin van de bibliotheek kan je door de bib langs de turnzaal, tussen Vijverzicht en het Doc mogen we naar het woonzorgcentrum waar we ook door verschillende afdelingen gaan. Ook Den Tap en de technische dienst, de lagere en de middenschool, de kerk en het Sociaal Huis pikken we op de tocht mee.”

De organisatoren willen niet alles verklappen, maar beloven dat er ook animatie is onderweg. “Er wordt ook gezorgd voor enkele leuke installaties!”

Praktisch

De inschrijvingsprijs bedraagt 5 euro per deelnemer. Er zijn deelnamebandjes in het thema en iedereen die aankomt krijgt een ‘gouden’ ducaat in het thema van Baekelandt. Er is ook een drankje voor de deelnemers.

Inschrijven kan tot vrijdagmiddag 26 april via https://webshoplendelede.recreatex.be/Activities/Detail en kan ook nog de dag zelf. Dit is ook een Uitpas-activiteit.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.