Search

Een theaterwandeling die draait rond Maine Verghulle

De acteurs van De Lustige Slijters op Theater Lokaal (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 25 mei vindt er een theaterwandeling plaats in Gullegem, dit onder de noemer Theater Lokaal.

Er nemen hier verschillende toneelverenigingen aan deel, nl. ’t Neerdak, Thea Muze, de Lustige Slijters, toneelkring Pogen en Tiny Sjatyf, een nieuwe groep die samengesteld werd na een oproep door de gemeente Wevelgem. “Elke groep speelt een stukje.”

De stukjes werden geschreven door Luc Eggermont en Bernard Kindt van ’t Neerdak en Bruno Vansteenkiste van De Lustige Slijters.

“In het begin vond Theater Lokaal elk jaar plaats, dan om de twee jaar en dan stopte het. Tussen pot en pint stelden Bernard, Luc en Bruno voor om eens zelf iets te schrijven. Het fictief personage Maine Verghulle, een ‘dulle bette’, is de rode draad, het is een figuur met een naam die naar Gullegem verwijst en die telkens terugkomt.

Er wordt op zaterdag 25 mei om 19 uur verzameld aan het CC De Cerf in Gullegem. Dan worden de aanwezigen verdeeld in groepen van een 60-tal mensen en de verschillende groepen starten op één van de locaties waar er telkens een stukje van een kwartiertje gespeeld wordt, dan wordt er doorgeschoven. “Alle locaties liggen op een boogscheut van elkaar in het centrum van Gullegem.”

Op de foto zien we de spelers van de Lustige Slijters die één van de stukjes spelen, met Wim Quidousse die dat stukje regisseert.

De spelers van De Lustige Slijters zijn Marijke Cottyn, Delphine Hellebuck, Charlyn Libbrecht, Jan Maes, Sophie Meesseman en Véronique Sabbe uit Gullegem en Emely Vyncke uit Stasegem (Harelbeke). Voor Véronique is het de eerste keer dat ze meespeelt met De Lustige Slijters. Ze speelde eerder nog mee met de revue van het Carnaval in Gullegem.

Tickets kan je reserveren via https://tickets.wevelgem.be/nl/buyingflow/tickets/20842/ Een ticket kost 3 euro in voorverkoop en 5 euro aan de deur. Met een ticket krijg je achteraf nog een drankje in het CC De Cerf. De Scouts van Gullegem-Moorsele bemannen de bar.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.