Search

Een Rollibieb in Harelbeke

Beweging.net Harelbeke en Zorgbedrijf Harelbeke lanceerden op zaterdag 5 maart met de Rollibieb een nieuw project.

“In het kader van het Interreg-project ‘Eureka’ – voor grensoverschrijdende samenwerking tussen West-Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk – kregen we met Beweging.net Harelbeke de ruimte om een pilootproject op te starten”, begint Rosanne Mestdagh, voorzitter van Beweging.net Harelbeke. “We wilden iets doen voor mensen die niet goed te been zijn of tijdelijk nood hebben aan een hulpmiddel en aangezien het Zorgbedrijf Harelbeke een grote hoeveelheid rollators en rolwagens bleek te hebben, rees het idee voor de Rollibieb.”

Wie op een wachtlijst staat voor een rolwagen of rollator of tijdelijk nood heeft aan een hulpmiddel kan in de Rollibieb tot maximaal vier maanden een rolwagen of rollator ontlenen. “We beperken de uitleentermijn want we willen niet in het vaarwater van het bestaande aanbod zitten”. Lynn Callewaert, voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke vult aan dat een bijkomende focus op het hergebruik van materiaal in perfecte staat ligt.

In het woonzorgcentrum Ceder aan de Leie aan de Vrijdomkaai 31 kan je een rollator of rolwagen ontlenen voor 2 euro per maand. Je betaalt 20 euro waarborg. Uitlenen kan op afspraak via rollibiebharelbeke@gmail.com.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.