Search

Een petanqueclub met binnen- en buitenterreinen

Het bestuur van PC Leiemeers (copyright foto Els Deleu)

PC Leiemeers is een petanqueclub met lokalen op het domein Leiemeers in Kuurne. De club is nog altijd in volle bloei. Elke dag wordt er petanque gespeeld, want er zijn op de site Leiemeers zowel buiten als binnen petanqueterreinen.

We zaten samen met Freddy Slosse, die nu voorzitter is van de club.

Freddy speelt al 40 jaar petanque. “Ik was nog maar in de dertig toen ik begon. Vroeger speelde ik in Deurne, Brasschaat en Wijnegem. Ik woonde aan die kanten omwille van mijn werk. In 2016 ben ik weer in Zuid-West-Vlaanderen komen wonen en ben ik hier in de streek op zoek gegaan naar een club.”

PC Leiemeers

PC Leiemeers werd in april 2021 opgericht en heeft een lokaal en terreinen op de site Leiemeers aan de Luitenant Generaal Gérardstraat 58 in Kuurne (langs de Leie). Er zijn ondertussen 60 leden, onder wie er zowel recreanten als competitiespelers zitten. “We zijn aangesloten bij de Petanquefederatie Vlaanderen en spelen competitie met de 50-plussers in West-Vlaanderen. Misschien starten we volgend jaar al met een C-ploeg in competitie. Dan moet er telkens minstens één ploeg op verplaatsing kunnen spelen.”

Vorig jaar werd er in de algemene vergadering van mei een nieuw bestuur gekozen.

Freddy Slosse uit Harelbeke is voorzitter, Geert Mouton uit Kuurne is secretaris, Marc Valcke uit Kortrijk is penningmeester, Eddy De Wael uit Harelbeke is competitieleider en Gino Devos uit Hulste is terreinverantwoordelijke. Wally Loosveldt uit Zulte is de erevoorzitter.

Er is een weekkrant die via mail verspreid wordt naar alle leden. “Elke week komen daar de activiteiten op.”

Eén keer per maand wordt er een ‘meli melo’ gespeeld. “Dat is een wedstrijd”. Die zit altijd vol met 36 deelnemers. Meestal is dit een eerste of tweede woensdag van de maand. De competitiewedstrijden vinden plaats op donderdagnamiddag. “We spelen zowel thuis als op verplaatsing.”

“Wie wenst lid te worden, is welkom om eerst eens een kijkje te komen nemen”, zegt Freddy. Normaal wordt er elke namiddag tijdens weekdagen gespeeld vanaf 14 uur, maar het is best om eerst eens Freddy op te bellen op 0496 52 76 13. “Soms zijn we weg voor de competitie of zijn we ergens een vriendschappelijke match aan het spelen.”

Er wordt vooral tijdens de week gespeeld. “We hebben dan veel senioren maar we doen er alles aan om ook mensen die nog werken tijdens de week en jonge mensen aan te trekken. Dan kan er ook op andere momenten gespeeld worden. Mocht er voldoende interesse zijn, dan kunnen we volgend seizoen met een zondagploeg starten.”

In april werd er al een triplettenkampioenschap georganiseerd en er is ook een zomerkampioenschap.

Op de site Leiemeers zijn er momenteel 6 binnen- en 14 buitenterreinen. De verlichting buiten zorgt ervoor dat er ook ’s avonds kan buiten gespeeld worden.

“We zijn heel tevreden over de samenwerking met de mensen van Leiemeers. Vorig jaar werd er nog extra buitenterreinen gerealiseerd. De nieuwe binnenterreinen waren er al het jaar voordien. We hebben ook een bar die we mogen gebruiken. We doen zelf de bestellingen en enkele van onze echtgenotes komen de bar bemannen. De accommodatie is hier ideaal, met ook voldoende parkeerruimte. In de zomer is het hier één en al bedrijvigheid op de site.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.