Search

Een opendeur vol kunst, creatie en kleur

copyright foto Els Deleu

De ‘Kunsthallerij LandmART’ aan de Weggevoerdenlaan 5 in Kortrijk houdt op 24, 25 en 26 mei, tijdens ‘LandMarck leeft’, twee dagen lang activiteiten. Op zaterdag is er een kunst- en ambachtenmarkt.

“We zitten hier in de Kunsthallerij LandmART met een twaalftal creatievelingen die een werkplaats huren. De meesten zijn van de regio Kortrijk, maar er zijn er ook van regio Menen, Diksmuide en Dendermonde. Er zijn ook nog een aantal werkplaatsen beschikbaar aan een betaalbare huurprijs.”

We vullen dit voor de kunst- en ambachtenmarkt van zaterdag 25 mei aan tot 40 standhouders. Iedereen die iets maakt en het wil tonen aan het publiek was welkom om in te schrijven. Het zijn geen beroepskunstenaars maar mensen die zelf iets maken en dit wil tonen aan het publiek”, aldus Ruben Derhore uit Bellegem, die coördinator is van LandmART.

De kunst- en ambachtenmarkt op zaterdag 25 en zondag 26 mei duurt van 9 tot 17 uur.

Er komen ook 11 bands optreden, op zaterdag vanaf 15 uur en zondag vanaf 13 uur. “We gaven vooral lokale en beginnende bands de kans om zich te tonen. De bands zijn uiteenlopend qua genre, zo zit er Nederlandstalige muziek in, New Wave, hevige muziek, covers…”

De bar is open tot 22 uur.

Op vrijdag 24 mei pakt Rine Amelynck, één van de creatievelingen die in LandmART haar naaiatelier heeft, vanaf 18 uur uit met het tonen van werken van mensen die bij haar komen naaien. Er is ook een gratis optreden van Unwanted Tattoo, de band waar Rine basgitariste is. In de bar kan je biertjes van Brouwerij ’t Verzet en ander lekkers proeven.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.