“Een nog altijd actueel stuk met gekende situaties”

copyright foto Els Deleu

Tijdens het weekend van Wapenstilstand brengt toneelgroep Hoger Op uit Moorsele opnieuw een productie. “Met ‘Het Nut van Koffieprut’ brengen we een komedie die al vele jaren geleden geschreven werd, maar dat nog altijd heel tof is met gekende situaties”, stelt Wilfried Verhaeghe, die samen met zijn vrouw Ingrid Wittouck de regie voor zijn rekening neemt.

Wilfried vertelt dat het stuk, geschreven door Hilda Vleugels, gaat over drie koppels die altijd samen op vakantie gaan naar de Ardennen. “Voor ze vertrekken gaan de vrouwen eerst naar een waarzegster, in eerste instantie om te weten welk weer ze zullen hebben op reis. Ondertussen vragen ze zich bij de waarzegster ook af of ze hun mannen niet kunnen verbeteren, en hoe ze dat moeten doen. De waarzegster geeft goede raad en roept daarom de geest van haar overleden man op.” Wilfried voegt er nog aan toe dat de mannen drie verschillende types zijn: “er is een schoolmeester, een lamme goedzak en een pessimist.”

Het stuk speelt zich af bij de waarzegster en ook op de camping.

De acteurs die op de scène staan zijn Wilfried zelf, Veerle Compernolle, Piet Bonte en Delphine Bruneel. Zij wonen allen in Moorsele. Ook Elise Hoflack, Yarne Supply, Ursula Seghers en Koen Bekaert, allen uit Wevelgem spelen mee.

Yarne en Ursula zijn nieuw bij Hoger Op. Na een eerste kennismaking bij de jeugd, waar ze al een figurantenrol hadden, gaan ze er nu helemaal voor.

Els Cokelaere is toneelmeester, Frederiek Deveugle doet de techniek. Claire Demuynck en Loena Dictus zorgen voor tekststeun.

Hoger op

Wilfried Verhaeghe is voorzitter van de Toneelgroep Hoger Op Moorsele. Hij regisseerde al van toen er nog in De Klokke gespeeld werd, en bleef dit ook doen toen 16 jaar geleden het OC De Stekke opende en het toneel verhuisde naar het OC. Ook Ingrid is er al zeker 15 jaar mee bezig. Ze doet ook de regie van de jongeren. “We zijn constant samen met toneel bezig”, zegt Wilfried.

Hoger Op heeft ook een jeugdwerking die goed draait. “Zo’n 15 spelers zijn al bezig met de voorbereidingen van de productie in het weekend van 10 en 11 februari.

“We kunnen ook op de jeugd rekenen voor het rondbrengen van de flyers. Daarnaast zijn we nog altijd op zoek naar enkele extra medewerkers,” luidt het.

Praktisch

Het Nut van Koffieprut kan je bekijken op vrijdag 10 en zaterdag 11 november, telkens om 20 uur en op zondag 12 november om 18.30 uur. De voorstellingen vinden plaats in het OC De Stekke op het Sint-Maartensplein 12 in Moorsele.

Tickets reserveren kan via https://www.ticketwinkel.be/Event/Details/het-nut-van-koffieprut

Kaarten in voorverkoop kosten 10 euro en aan de deur betaal je 12 euro. Wie met de Uitpas komt geniet van een kansentarief van 2 euro.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.