Search

Een nieuwe stek voor ‘t Veerhuis met een topper als startactiviteit

De kloosterkerk van de Zusters Karmelietessen in Kortrijk liep deze week vol voor een soloconcert van Bach door Sigiswald Kuijken. Dit concert werd georganiseerd door ’t Veerhuis uit Kortrijk.

’t Veerhuis is een vzw die een stille, warme plek wil zijn in de stad Kortrijk. Iedereen is er welkom, ongeacht godsdienstige, politieke of filosofische overtuiging.

De vrijwilligers vonden onlangs een nieuwe thuis voor hun vzw in het voormalige karmelietessenklooster op de Grote Kring in Kortrijk. Het concert van Sigiswald Kuijken was het eerste evenement dat er plaats vond na het vertrek van de zusters en de verkoop van het gebouw.

Op weekdagen staan elke namiddag tussen 14 en 17 uur vrijwilligers van ’t Veerhuis klaar in de stille kerk om uitleg te geven en een praatje te slaan, over de kleine of de grotere dingens des levens. Zij zijn geen psychologen maar medemensen die open staan, bereid zijn om te luisteren en die indien nodig kunnen doorverwijzen.

Ze rollen de rode loper uit als ze er zijn.

Vanaf 6 oktober is er telkens op woensdag om 19 uur een avondgebed.

’t Veerhuis heeft ook een inhoudelijk aanbod zoals vormingsmomenten of tentoonstellingen.

Zo kan je op 4 oktober om 15 uur naar het praatcafé rond het thema ‘zorg dragen voor de schepping of milieubescherming?’ komen.

Van 16 oktober tot 4 december loopt er de poëzietentoonstelling ‘Op handen en voeten’ met werk van Thomas Holvoet.

Op 9 december komt Hans Debel spreken over het kerstverhaal.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.