Een nieuwe oldtimerclub

copyright foto Els Deleu

Onlangs zag een nieuwe oldtimerclub met de naam ‘Rammelkasn’ het leven in ‘Bie Kasse’ op de Plaats in Ledegem.

Ronny Reniers en Mieke Joye uit Moorsele organiseerden al elk jaar een tweedaagse oldtimerrit. Toen deze eens startte bij Bie Kasse, is het idee ontstaan om een club op te richten bij Geert en Hilde van Bie Kasse. In een eerste vergadering werd besproken wat de bedoeling zou zijn en werd de club opgericht.

Ronny Reniers uit Moorsele en Patrick Cornelissens uit Roeselare zijn de beheerders van de club. De andere bestuursleden zijn Mieke Joye uit Moorsele, Mia Bruynooghe uit Gits en de zaakvoerders van Bie Kasse, nl. Geert Coene en Hilde Wysselinck uit Dadizele.

Nostalgie

“Iedereen is welkom, als ze maar echt hun oldtimer – gelijk welke het is – in het hart dragen, want oldtimers zijn echt nostalgie!”, luidt het bij het bestuur.

De club bestaat ondertussen al uit een dertigtal leden.

Er zullen meetings en ritten georganiseerd worden en het laatste weekend van augustus blijft de tweedaagse die Ronny en Mieke al vele jaren alleen organiseerden. “Er is daar veel voorbereiding aan en hiervoor zullen ze nu meer hulp hebben.”

“We kijken ook om de leden te informeren over ritten en meetings bij andere clubs. We willen er een goede kleine vriendenclub van maken. We gaan niet naar honderden leden. Het moet overzichtelijk blijven.”

Het lidgeld bedraagt 30 euro voor de piloot en 20 euro voor de co-piloot.

De leden worden met het lidgeld ook lid van BEHVA, de Belgian Historic Vehicle Association, waar ze ook het boekje van krijgen. Daarin staat nuttige informatie over de nieuwe wetgeving. Leden van BEHVA kunnen ook inschrijven op een overkoepelende oldtimerverzekering. Bij BEHVA worden ook grote evenementen georganiseerd.

De eerstvolgende activiteit van Rammelkasn is een Kerstmarkt met tweede Kerst (26 december) in Ledegem. De opbrengst van de verkoop van barbecueworsten is ten voordele van de club.

Het jaarlijks benefiet ten voordele van Refuse to Sink VZW, een vzw die zich inzet tegen de ziekte van Duchenne, vindt plaats in Roeselare op zondag 2 juni. Daar zal er ook een oldtimerrun en een meeting zijn.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.