Search

Een nieuwe inkom zolang de werken duren

Yves Vanleeuwe en Sandra Puype voor Carrefour Express in de Gen. Eisenhowerstraat (copyright foto Els Deleu)

Op 8 augustus starten de werken aan de Gen. Eisenhowerstraat in Kuurne. Yves Vanleeuwe en Sandra Puype van Carrefour Express in de straat moesten creatief zijn, wilden ze hun klanten verder bedienen. Ze creëerden daarom een inkom naar hun winkel in de Kerkstraat. “We vormden een bergplaats om tot inkom en plaatsen er op onze volgende sluitingsdag van donderdag nog een kassa”, luidt het.

Yves Vanleeuwe en Sandra Puype wonen in Zwevezele. Ze hadden allebei al in verschillende Carrefour-vestigingen gewerkt toen ze in december 2010 een Carrefour Express uit de grond stampten in een winkelruimte in de Gen. Eisenhowertraat 56 in Kuurne.

Yves is van Brugge afkomstig. Hij had 28 jaar dienst bij Carrefour in Gent, Brugge, Oostende en Kortrijk. “Ik was bij Carrefour als jobstudent begonnen in Sint-Kruis,” vertelt hij. Sandra die uit Zedelgem komt had 18 jaar dienst bij Carrefour. Zij had in twee vestigingen in Brugge gewerkt.

Het pand in Kuurne was vroeger een winkel geweest maar stond voor Yves en Sandra er startten twee jaar leeg. Ze maakten er een echte buurtwinkel van, en zijn ook de hele zondag en op feestdagen (uitgezonderd Kerstmis en Nieuwjaar) geopend, wat maakt dat mensen van ver naar Kuurne komen om er hun boodschappen te doen. Enkel op donderdag is de winkel gesloten. Samen met Yves en Sandra werken er nog twee personeelsleden en er wordt aangevuld met studenten.

“Toen we de winkel opstartten was er al sprake dat er nog werken in de buurt zouden gebeuren, maar dat leek allemaal heel ver en we durfden er niet echt aan denken. Dit jaar zijn de werken voor de centrumhernieuwing in Kuurne gestart. We kunnen zeker niet klagen over de communicatie met het gemeentebestuur. Als we vragen hebben kijken ze wat er kan gedaan worden. Zo zullen we voor aanleveringen van goederen in overleg met de gemeente Kuurne een overslagplaats creëren.” Yves en Sandra zullen tijdelijk een grotere voorraad hebben van niet-bederfbare waren, en de leveringen hiervan beperken tot om de twee weken.  “Met verse waren kan je dat natuurlijk niet.”

Ook met de arbeiders die de werken aan de straten uitvoeren is er een goed contact. “Ze zijn héél toegankelijk en zullen binnenkort in de Kerkstraat starten met het aanleggen van het voetpad.”

De winkel sluiten was voor Yves en Sandra geen optie. “De vaste kosten blijven lopen. Samen met Carrefour bekeken we waar er mogelijkheden waren. Er zaten ruiten in het pand aan de kant van de Kerkstraat. Dat kwam goed uit want daar kon één van die ruiten vervangen worden door een deur. Van uit de Kerkstraat 11 is onze winkel goed bereikbaar en kunnen onze klanten op een veilige manier de winkel bereiken, dit vanaf 8 augustus.”

Er is parkeergelegenheid op de Vlaskouter en in de zijstraten en voorlopig ook nog op het Marktplein.”

Voor Yves en Sandra zal het een tijdje moeilijk worden om de nodige bestellingen in te schatten. “De vaste klanten zullen hun weg wel vinden – de winkelinrichting blijft trouwens ook dezelfde – maar we hopen dat ook de mensen die van buiten Kuurne komen blijven komen. We geven vanaf nu wel flyers mee aan de mensen. We hebben ook een folder met bonnen per week tot eind september. In oktober en november doen we dagstunts. Carrefour zal de klanten op basis van de bonuskaart informeren.”

“Het is voorzien dat de werken zes maanden duren. Tot nu toe verliepen de werken in de andere straten tamelijk vlot. We hopen dat het weer blijft meevallen zodat alles verder goed kan verlopen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.