Search

Een nieuwe dynamiek bij Kotee Koer

copyright foto Els Deleu

In het weekend van 22 en 23 maart kan je in het OC De Vonke in Heule terecht voor de voorstelling ‘De Roze Ridder’ van theatergezelschap Kotee Koer.

Bij Teater Kotee Koer werkte men de laatste jaren aan verjonging in de groep en ook in het bestuur. “Het logo werd al veranderd onder impuls van Maaike Demeyere, één van onze jonge bestuursleden. Het zorgt voor een nieuwe dynamiek”, aldus voorzitter Geert Mortier uit Kortrijk.

Geert Mortier, die regisseur is van ‘De Roze Ridder’, zag dat stuk in Marke enkele jaren geleden. “Ik heb de hele avond gelachen en me echt geamuseerd met dat stuk.”

“Vorig jaar kregen we bij veel van onze leden de vraag om toch weer eens een klucht te spelen. Dat is eigenlijk niet echt onze traditie. Bij Kotee Koer waren er dit jaar 11 leden die wilden spelen. “De Roze Ridder is nu net een klucht voor met 11, en aangezien de rolverdeling net goed zit, en toen ik er ooit was naar gaan kijken, het stuk zo goed mee viel en zo mooi was, zijn we ervoor gegaan. Het is zelfs al tijdens de repetities heel plezant.” Geert belooft dat het pure ontspanning zal zijn.

Cast

Geert vindt het belangrijk dat iedereen goed in zijn rol zit. “Het is een toneelstuk in een toneelstuk en het gaat over een toneelgezelschap dat een middeleeuws drama zal brengen, geschreven door de voorzitter van het gezelschap. Tegen het moment van de opvoeringen zijn de spelers er niet mee klaar en kennen ze zelfs de tekst niet. Ook het decor is niet in orde. Al deze situaties leiden tot ruzies onder elkaar, er moet zelfs een nieuwe bestuursverkiezing georganiseerd worden. Alles loopt dus in het honderd met alle gevolgen vandien.”

De spelers zijn Joost Bossuyt, Johan Demuyt, Guido De Muynck en Annette van der Weij uit Kortrijk, Maaike Demeyere uit Heule, Laurein Demeyere en Sarah Vansteenkiste uit Bissegem, Veerle Verhenne uit Gullegem, Katrien Vandenbroucke uit Harelbeke, Jorn Mortier uit Harelbeke/Stasegem en Wout Demeyere uit Ledegem.

Annette

Annette van der Weij (54) is nieuw in de groep. Ze is gehuwd en mama van drie kinderen. Ze was vroeger grafisch ontwerper, maar begon weer te studeren en werd onderwijzeres. Ze staat voor het derde leerjaar in Sint-Amandsbasisschool Zuid. “Op school moet je ook nu en dan eens ‘een toneeltje’ spelen. Dat ligt me wel, maar over het ‘échte’ toneel spelen wist ik niets.  Ik wou dat wel eens meemaken. Veerle Verhenne is mijn collega en zij vertelde dat er nood was aan nog enkele acteurs en actrices. Men zou in 2020 een stuk spelen met zang en dans en er waren heel veel mensen nodig.”
Annette engageerde zich om mee te spelen, maar kon jammer genoeg enkel nog tot aan de generale repetitie spelen. “Toen kwam de lockdown en we konden het stuk ‘De Zetel’ nooit brengen. Het was nochtans een mooi en waardevol stuk.”  Het wordt nu dus de eerste keer dat ze met publiek voor zich op de planken zal staan.

Voor Annette smaakt het acteren alvast naar meer. “Ik vind het plezant. Normaal ga ik ook veel lopen, maar dat is met de repetities nu even wat minder!”

Praktisch

De voorstellingen van De Roze Ridder vinden plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart, telkens om 20 uur in het OC De Vonke in Heule.

Tickets aan 10 euro reserveren kan via https://www.koteekoer.be/
Aan de deur betaal je 12 euro.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.