Search

Een nationale wedstrijd waarvoor ze van ver naar Bellegem komen

copyright foto Els Deleu

Op zondag 2 oktober vindt opnieuw de Boxconstructors Duatlon plaats in Bellegem.

De Boxconstructors Duatlon XL is een nationale wedstrijd. Er is ook een korter parcours voor beginners en voor de jeugd.

De Just for Fun Duatlon start om 13 uur. Daar kan je aan deelnemen vanaf 12 jaar.

“We mikken hiermee op beginners en jeugd”, stelt Niki Devoldere van het Bellegems Multisport Team. Hier wordt er twee keer 2 km gelopen en daartussenin wordt er 16 km gefietst.

De grote afstand – de XL Duatlon – gaat om 15 uur van start. Hier moet je minstens 16 jaar zijn om deel te nemen en dus 6 km te lopen, 40 km te fietsen en nog eens 4 km te lopen. Deze wedstrijd kan je ook in duo doen.

Om lokale deelnemers te motiveren voorzit de Bellegemse wijnhandel Amphora een attentie voor alle Bellegemnaren die deelnemen aan de Just for Fun Duatlon. Frituur en eethuis ’t Stroatje uit Bellegem schenkt een frituurbon voor de eerste Bellegemse dame en heer.

Op zondag 2 oktober zal vooral Bellegem-Noord met de Bellegemse-, de Mandpad- en de Munkendoornstraat moeilijk te bereiken zijn voor het verkeer.

Inschrijven

Inschrijven kost 15 euro voor vergunninghouders en inwoners van Groot-Kortrijk (dus postcodes 8500, 8501, 8510 en 8511) voor de Just for Fun Duatlon. Voor de anderen komt er nog de kost van 10 euro voor een dagvergunning bij.

Voor de XL duatlon is de deelnameprijs 25 euro, en voor niet-vergunninghouders en wie niet in een gemeente met postcode 8510, 8500 of 8501 woont komt er ook 10 euro dagvergunning erbij.

“De inschrijvingen lopen goed. Er zijn al 100 plaatsen van de 150 beschikbare ingenomen voor de XL-duatlon. Voor de Just for Fun duatlon zijn er meer beschikbare plaatsen.”

Wie wenst in te schrijven krijgt de praktische afspraken te zien op

https://sites.google.com/view/bellegemsmultisportteam/duathlon?authuser=0

en kan daar doorklikken naar de inschrijvingslink van Triatlon Vlaanderen.

De aanmeldingen vinden dit keer plaats in Café Sportwereld. “We krijgen steun van Brouwerij Omer Vander Ghinste dit jaar. De duatlon is ook een unieke kans om de brouwerij als toeristische trekpleister uit te spelen. Het is een nationale wedstrijd waar ze van heinde en verre voor naar Bellegem komen.

Ook de wereldkampioen neemt deel

Thibaut Desmet uit Desselgem, die lid is van het Bellegems Multisport Team neemt al deel aan de wedstrijd op 2 oktober. Ook Yannis Devoldere, een Bellegems talent die al Belgisch Kampioen werd bij de jeugd zal zich tegenover de regionale triatlonjeugd zetten.

Nieuw werkjaar

Het Bellegems Multisport Team is ondertussen begonnen aan het nieuwe werkjaar. “We hadden ondertussen al wat aanvragen. De club zal volgend jaar zeker groeien”, aldus trainer Niki Devoldere. “Wie wenst te trainen voor duatlon mag altijd eerst eens komen proberen. Op maandagavond is er looptraining en op donderdagavond fietsen we. Op dinsdag is er core-training in OC De Wervel. In de winter doen we die core-training op donderdag in plaats van de fietstraining.”

https://sites.google.com/view/bellegemsmultisportteam/home?authuser=0

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.