Search

Een leutige bende die op niveau naar buiten wil komen

Copyright foto Els Deleu

De nieuwe streetband ‘Muziekske Dust’ pakte zaterdag uit met een open repetitie in de zaal van De Gilde in Stasegem. Het werd een gesmaake try-out voor familie en vrienden.

Muziekske Dust bestaat uit 12 muzikanten uit Kuurne, Harelbeke, Zulte, Sint-Baafs-Vijve, Oeselgem, Bissegem en Bavikhove die een ambitieuze vriendenkring vormen. “We beginnen sommige repetities met een ontbijt en we eindigen andere repetities met frietjes. We vormen een leutige bende die op niveau naar buiten wil komen”, stelt meespelend dirigent Bart Herreman uit Kuurne.

Muziekske Dust

“Het is oorspronkelijk ontstaan door Renzo Dewulf. Dat was een grote van van KFC Harelbeke waar ze ooit met ‘’t Muziekske’ een eigen muziek hadden”, vertelt Bart. “Renzo adoreerde trompettist Norbert van ’t Muziekske en ging bij hem in de leer. Hij wou ’t Muziekske van Harelbeke nieuw leven inblazen.” Toen Dorian Wyffels en Bart Herreman erbij kwamen was er een trompet, een grote en een kleine trom. Ook Philippe De Meester – gekend als ‘Meester’ – kwam er met zijn sax bij. “We deden toen vooral animatie op voetbalwedstrijden, maar door corona is heel dat concept stilgevallen.”

Playlist van 40 nummers

“Rond het verlof vorig jaar zijn we herbegonnen met Philippe, Dorian en mij”, aldus Bart. “Voor Renzo werd het beroepshalve moeilijker en we namen de fakkel over, met respect voor Renzo. Er kwamen verschillende muzikanten bij.

 “We zijn van een voetbalmuziekske overgestapt naar een hoger niveau, waar we meer het streetbandrepertoire brengen. Optreden is natuurlijk belangrijk, maar eerst willen we ons klaarmaken om het niveau te bereiken dat we voor ogen hebben. Van maandelijkse repetities zijn we overgestapt naar 2 keer repeteren per week, maar dat zullen we later wel terugschroeven. We lieten een playlist van 40 nummers op maat maken door een Nederlandse arrangeur.”

“We hebben de ambitie om veel naar buiten te komen. Het nobele aan de hele groep is dat we geen geldspelers zijn. We vragen enkel een kleine onkostenvergoeding. We hebben ook niets nodig van accommodatie of elektriciteit. We spelen unplugged.”

Bezetting

“We hebben een vrij complete bezetting qua instrumenten.”

Bart is de dirigent, maar hij speelt ook bariton sax.

Dorian en Philippe die beiden in Harelbeke wonen spelen respectievelijk snaredrum en altsax. Delfien Speleers uit Bissegem en Daan Deruddere uit Bavikhove spelen trompet. Rony Heyder speelt bastuba (suzafoon) en Patrick Heyder speelt trombone. Beiden wonen in Oeselgem. Tim Verhulst uit Bavikhove speelt tenorsax, Chris Wyffels uit Sint-Baafs-Vijve basdrum, Ingo Van Droogenbroeck uit Stasegem speelt quint en Luk en Louis De Maeght, beiden uit Zulte spelen respectievelijk klarinet en percussie.

Contacteren

Je kan Muziekske Dust contacteren via 0499 52 53 56 of via een bericht naar Muziekske Dust op Facebook:

https://www.facebook.com/groups/944911639841937

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.