Search

Een gratis concert met de kermis

De Crescendoentjes (copyright foto Els Deleu)

Ter gelegenheid van Bissegem Kermis dit weekend, pakt de Bissegemse Concertharmonie Crescendo weer uit met een gratis Kermisconcert op zondagnamiddag 24 september om 15 uur in de buitenomgeving van het Oud Gemeentehuis tussen Bissegemplaats en het OC. “We spelen er met al onze groepen, zowel de Concertharmonie zelf, als Jong Crescendo en de startersgroep De Crescendoentjes”, stelt Lieven Van Baelen van Crescendo.

Aangezien dirigente Lisa Verhoeven met zwangerschapsverlof geweest is – er namen toen wel twee vrouwen over – kregen de Crescendoentjes (het instaporkest) twee XL-repetities deze maand “Zo is het gelukt om tot een programma te komen. Het is interessant dat we twee lokalen hebben, waardoor we de grote harmonie of Jong Crescendo op hetzelfde moment kunnen laten oefenen als het instaporkest. De twee lokalen in het Oud Gemeentehuis liggen in hetzelfde gebouw ook ver genoeg van elkaar waardoor de verschillende groepen elkaar niet storen.”

Oorspronkelijk was er geen optreden van het instaporkest gepland voor het Kermisconcert, maar het bestuur is tevreden dat de drie geledingen kunnen een programma brengen.

Concertharmonie

De concertharmonie Crescendo telt momenteel zo’n 55 muzikanten. “we hebben ook een aantal bandjes binnen de vereniging. Zo vormen zeven saxen ‘The Saxy Seven’ en vijf jonge koperblazers ‘The Blassbasters’. The Muffins brengen dan meer jazz en dixieland. We moedigen dat ook aan om die aparte optredentjes te doen. Het zijn allemaal zaken die we kunnen aanbieden, en hoe meer onze muzikanten spelen, hoe beter ze worden.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.