Een fuif zoals vroeger voor het kamp van de Chiro

copyright foto Els Deleu

Een groep van oud-leiding, oud-kookploeg en oud-VB’s van Chiro ’t Stratje uit Bellegem pakt op vrijdag 22 september uit met Stratje O-Clock in het OC De Wervel in Bellegem. De eerste editie was ook de Chiroleiding zelf betrokken bij de organisatie, maar nu zorgen enkel oud-gedienden hiervoor en laat men de huidige leiding zich focussen op de werking.

“We hadden vorig jaar meer dan 250 aanwezigen op deze fuif en moesten dus uitwijken naar het OC in Bellegem”, luidt het. “We zullen de zaal inkleden zodat het er ook gezellig is.”

Stratje O’Clock wordt georganiseerd ten voordele van het kamp van Chiro ’t Stratje in Bellegem, zodat de kost voor de leden zo laag mogelijk gehouden kan worden.

De organisatoren zijn Patrick Vandamme van de kookploeg, Karel Dendooven, gewezen VB en lid van de kookploeg, zijn zoon Wannes Dendooven die oud-leiding is en in Heule woont, oud-leiders Arne Debels die nu in Zwevegem woont en Jari De Spiegheleir, Patrick De Spiegheleir, oorspronkelijk een Markenaar die nog in de kookploeg van de Chiro in Rollegem en Bellegem zat en zijn vrouw Mieke Debels die in beide Chiro’s nog VB (Volwassen Begeleider) was, Francois Bekaert die ook uit Marke afkomstig was en als VB in de Chiro in Bellegem kwam en Emmanuel Labarque en zijn vrouw Sandra Ravets die samen nog VB waren bij Chiro ’t Stratje.

Bijna allemaal hebben ze een verleden in verschillende Chiro-afdelingen. Patrick Vandamme en Karel Dendooven zijn gewezen Markenaars die in Chiro Don Bosco actief waren tijdens hun jeugd. Sandra is afkomstig uit de druivenstreek en zat daar in de Chiro, Emmanuel zat in Chiro Stine in Heule en Mieke Debels zat vroeger in Chiro Tandem in Rollegem.

Enkelen onder hen draaien muziek tijdens de fuif van 22 september.

Swa, Patje en Karel die hun ‘DJ-carrière’ begonnen in 2017 doen dit van 19.30 uur tot middernacht.

T-Pulse & Clyde met Arne Debels en Clément Sabbe nemen van middernacht tot 3 uur over.

“Tijdens de fuif kan je ook een ouderwetse pistolet met een bierworstje kopen, zoals op TD’s van vroeger. We willen ook de oudere generatie lokken om nog eens te dansen. Karel belooft dat ook de Bamba en een slow zullen mogelijk zijn.

Kaarten in voorverkoop aan 5 euro zijn te koop bij de organisatoren of via Wannes.dendooven@hotmail.com

Aan de deur betaal je 7 euro.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.