Search

“Een dynamische groep die openstaat voor nieuwe dingen”

Micheline De Waele (copyright foto Els Deleu)

De jeugdharmonie Fantasia en het debutantenensemble De Fantasietjes uit Bellegem brengen op zondag 5 november om 11 uur hun spaghetticoncert rond de 4 elementen in het OC De Wervel in Bellegem.

De Fantasietjes staan onder leiding van Laurens Jonckheere en Fantasia onder leiding van Micheline De Waele.

Nieuwe dirigent

Micheline De Waele is de nieuwe dirigent van Fantasia en van de Koninklijke Harmonie Sint-Leonardszonen. Ze begon te dirigeren in Bellegem na het Kortrijks verlof en is dit weekend aan haar eerste concert in Bellegem toe.

Micheline komt uit Gent en verhuisde naar Oudenaarde. Ze woont er samen met haar vriend. Het koppel heeft een dochtertje van 2 jaar.

“Ik kende Kevin, de vorige dirigent. Hij was trots op zijn orkest. Ik zocht op het moment dat hij zou stoppen naar een nieuwe uitdaging en heb deze hier in Bellegem gevonden.”

Micheline is professioneel muzikant. Ze volgde hogere studies aan het Conservatorium in Brussel en is van opleiding fluitiste. Ze volgde een dirigentenopleiding in Leuven.

Ze geeft les in het middelbaar en aan de kunstacademies van Ronse en Oudenaarde. “Ik geef dus les en krijg veel opdrachten om te dirigeren, daarnaast vragen ze me ook als freelancer. Ik geef ook muziekgerelateerde lezingen, vb. rond verbale communicatie.”

Binnen VLAMO zit ze in de provinciale stuurgroep van Oost-Vlaanderen.

Daarnaast is Micheline nog dirigent in de harmonie ‘De Verenigde Vrienden’ in Melden (een deelgemeente van Oudenaarde).

Micheline is alvast tevreden van de muzikanten in Bellegem. “Het is een heel fijn orkest met aangename mensen. Als ik iets vraag zijn ze heel snel in het opnemen van nieuwe zaken. Het is een muzikaal dynamische groep die openstaat voor nieuwe dingen!”

Spaghetticoncert

Voor het spaghetticoncert met de jeugd in Bellegem werd gekozen voor een totaal nieuw programma in het teken van de vier elementen water, lucht, vuur en aarde.

Tickets aan 20 euro voor het concert met achteraf spaghetti kosten 20 euro en voor kinderen onder de 12 jaar 6 euro. Wie enkel het concert wil bijwonen betaalt 12 euro. Tickets kan je bestellen via https://www.harmoniebellegem.be/index.php/tickets

De Koninklijke Harmonie Sint-Leonardszonen gaat op 16 december de magische toer op met heel veel filmmuziek in het concert.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.