Search

Een derde prijs op Amarylliswedstrijd

Op het Concours Amaryllis 2023 in het kasteel van Beloeil haalden leerlingen van het PTI campus Wetenschap en Groen, richting Groendecoratie een derde prijs.

Michelle Jonckheere (Lauwe) en Lieke Goole (Aardenburg) van het 7de jaar bloemsierkunst versierden samen met leerkracht Fred Verhaeghe uit Waregem een deel van de hal op de bovenverdieping van het kasteel van Beloeil.

Binnen het thema ‘Bloemen behoren bij het leven, van bij de geboorte tot het afscheid’ werkten de leerlingen 6 sokkels uit met een gerooide Carpinushaag en met een ijzeren constructie omwikkeld met mos. De voorbereidingen werden uitgevoerd op school door Ilaya Vanbeselaere (Harelbeke), Leen Abou Elchabab (Deerlijk), Jens Mortele (Lichtervelde) en Laurens Desmedt (Stasegem), leerlingen van het vijfde jaar Groendecoratie.

Lieke en Michelle verwerkten 200 Amaryllissen Apple Blossom bij de verdere uitwerking ter plaatse in het kasteel.

“De 100 gebruikte Amaryllisbollen symboliseren de geboorte, het leven werd uitgewerkt met de Amaryllissen en de Carpinushaag,” luidt het.

Leerling Laurens Desmedt (5° jaar) uit Stasegem mocht uit handen van de Prins De Ligne de trofee in ontvangst nemen.

Het kasteel van Beloeil is nog te bezichtigen van tot en met zondag 7 mei, de dag van de opendeurdag in het PTI Kortrijk campus Wetenschap en Groen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.