Een concert rond het thema ‘Water’

Copyright foto Els Deleu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Muziekvereniging Bellegem pakt op zaterdag 14 mei uit met een concert rond het thema ‘Water’. Er worden nummers gespeeld door de drie ensembles, nl. de Koninklijke Harmonie Sint-Leonardszonen, Jeugdharmonie Fantasia en Debutantenensemble De Fantasietjes. Kevin Casteleyn is de dirigent.

Op zaterdag 14 mei start het lenteconcert ‘Water’ om 19.30 uur in OC De Wervel in Bellegem. “We brengen een gevarieerde selectie harmoniemuziek in het thema ‘Water’, luidt het . Tickets kosten 12 euro en kunnen online besteld worden via https://apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addtickets?event=681108777208#!/addtickets . De toegang is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Programma

Roel Deseyn licht het programma toe en vertelt dat de verbindende factor van de muziek ‘water’ is met filmmuziek uit de films ‘The Pacific’ en ‘Pirates of the Caribbean, typische harmoniemuziek met het nummer ‘Rivercity’, ‘Colorado’ van Jean-Pierre Haeck uit Verviers. “De aanwezigen worden ook naar Mexico gekatapulteerd. Dat is natuurlijk maar een greep uit de nummers, er is nog veel meer muziek te beluisteren met de link naar ‘Water’.

Ros Beiaardstoet

Op 29 mei trekt de Muziekvereniging Bellegem dan weer naar Dendermonde om er de reuzen te begeleiden. “We doen er al 25 jaar de reuzenstoet. Het is de derde keer dat we er aan de grote tienjaarlijkse Ros Beiaardstoet mogen meedoen”, vertelt voorzitter Claude Lauwers. “Je moet 10 jaar meedoen aan de reuzenstoet eer je de Ros Beiaardstoet mag meedoen”, legt hij uit. “Het is een eer om hier te mogen meelopen.”

2022

Ook voor de rest van 2022 staan er al verschillende activiteiten op de planning.

Op donderdag 25 augustus neemt de Muziekvereniging deel aan de Reuzenstoet in Dendermonde.

“Verder spelen we op 1 november op het kerkhof in Kortrijk. Het spaghetticoncert van onze jeugd vindt plaats op zondag 6 november en op 11 november luisteren we de herdenking in Bellegem op. Tenslotte staat zaterdag 17 december in de agenda voor het winterconcert waar er een foodtruck zal staan.”