Search

‘Eat, Taste & Enjoy in Kim’s Corner

Links op de foto zien we Christophe Bruggeman en Kim Holvoet en rechts Sofie Toebaert en haar partner Sam Bailleul van schilder- en decoratiewerken Samba Decor. (copyright foto Els Deleu)

Op 1 mei opent Kim Holvoet (39) Kim’s Corner in het pand op de hoek van de Vanackerestraat en de Kloosterstraat in Wevelgem. Sofie Toebaert runde anderhalf jaar broodjeszaak ‘De Winkel’ in het pand. Met Gent-Wevelgem is het haar laatste weekend. Kim en haar partner Christophe Bruggeman staan zondag tijdens Gent-Wevelgem met een eet- en drankstandje aan de zaak zodat je al eens met hen kan kennismaken.

Kim groeide op in een gezin met 7 kinderen in Wevelgem. Ze woont nu in Dottenijs met haar partner Christophe Bruggeman met wie ze een samengesteld gezin met vijf kinderen vormt. De kinderen zijn 17, 15, 14, 12 en 12 jaar.

Kim volgde een hotelopleiding én het 7de jaar specialisatie gastronomie aan het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk.

Ze deed nog stage in het sterrenrestaurant bij Eddy Vanddekerckhove in Marke en bij Culinair in Lauwe. Daar was ze eventjes sous-chef. Ze werkte nog tijdens het weekend in de Marquette en ging ook nog bij Cofar werken.

Kim was nog in de keuken van het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem tewerkgesteld. “Daarna werkte ik iets meer dan 4 jaar in het woonzorgcentrum Cassiers in Houthulst”, vertelt Kim. Dinsdag was het daar haar laatste werkdag. “Ik heb daar heel graag gewerkt als Chef-leidinggevende, maar ik droomde van een eigen zaak. Christophe en ik worden dit jaar allebei 40 jaar en de kinderen zijn al iets ouder dus was het nu het moment om te springen!”

Kim is heel blij om terug naar Wevelgem te komen. “Het geeft me een goed gevoel om hier terug te zijn. Ik heb hier gewoond en ging nog mee op kamp met de kookploeg van de Chirojongens. Ik zal echt genieten van de sociale contacten!”

Tearoom

Kim’s Corner wordt meer dan enkel een broodjeszaak. “We nemen het concept ‘broodjes’ over maar we doen nog veel meer en maken een tearoom voor zo’n 24 mensen. In de omgeving van de woonzorgcentra, de scholen, het park en het kerkhof is er tot nu toe nog geen enkele gelegenheid om eens te verpozen met een koffie en eventueel een pannenkoek. Je moet hiervoor al naar de Kortrijkstraat.”

Naam en logo

“We wilden een naam die niet typisch voor enkel een broodjeszaak is en kozen voor ‘Kim’s Corner.

In het logo staat K.C., wat staat voor ‘Kims Corner’ maar ook voor Kim en Christophe.

“We zullen elkaar aanvullen in de zaak. Christophe blijft ook als zelfstandig interieurbouwer werken, maar zal me zeker al de eerste weken bijstaan,” aldus Kim.

Christophe die afkomstig is uit Aalbeke werkte 8 jaar voor een baas. “We maakten veel interieurs en specifieke ontwerpen zoals designmeubels”, vertelt hij. Dan heb ik mijn vader die kerkorgels bouwt en scheepstimmerwerken doet bijgestaan. Toen het te druk werd bij de orgels en heb ik die boten verder gedaan. Nu doe ik al 12 jaar interieurs en scheepsdekken onder de naam ‘Jachttimmerwerken’.”

Bij het logo kan je de kernwoorden ‘Eat, Taste and Enjoy’ terugvinden. “’Eat’ slaat op belegde broodjes, maar ook op verse soep in de winter en slaatjes in de zomer.” Kim speelt ook in op de nabijgelegen scholen en zal ook pizza’s, worstenbroodjes, panini, mexicano, donuts en ontbijtkoeken verkopen. “We willen ook mensen laten genieten van een glaasje wijn of een biertje met een borrelhapje en tapas. Hier past de noemer ‘Taste’ goed in. ‘Enjoy’ is de vertaling van ‘genieten’. Dat kunnen de mensen in de tearoom met koffie, thee, smoothies, een ijscoupe, kinderijsjes,… We doen ook broodjes- en receptiemanden, ontbijtpakketten, acties met Sinterklaas, einde schooljaar, moeder- en vaderdag en Valentijn…”

Nieuwe inrichting

Met Gent-Wevelgem kan je al kennis maken met Christophe en Kim en vanaf 1 april vliegen Christophe en Kim er in om veranderingen aan te brengen in de zaak. “Het plafond gaat er uit, er komt een houten voer, de trap wordt weggewerkt in een meubel,…. We kiezen voor een warm interieur met hout, zwart en koper.”

“Ik kom uit de zorg en zorg er graag voor dat mensen gelukkig zijn. Ik wil dat ook doortrekken in mijn tearoom, de mensen moeten er op hun gemak zitten en zich goed voelen.”

Op zondag 26 maart staan Christophe en Kim tijdens Gent-Wevelgem voor de zaak met hapjes en drankjes.

Kim’s Corner opent dan op 1 mei. “Om te beginnen zijn we van maandag tot zaterdag open vanaf 7 uur, tijdens weekdagen tot 17.30 uur en op zaterdag tot 18 uur. Die uren kunnen eventueel nog aangepast worden volgens vraag.”

Voor reservaties kan je Kim’s Corner al contacteren via 0483 57 69 29 of Kim.holvoet@hotmail.com

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.